La retirada del vedell mort de Ramaderia Pifarré continua bloquejada

La retirada del vedell mort de Ramaderia Pifarré continua bloquejada| Redacció – Fotografia: Ramaderia Pifarré

 

Ramaderia Pifarré encara té a la seva granja el vedell que va morir dijous passat, tot i haver-se esgotat el termini de 48 hores per la retirada de cadàvers en explotacions ramaderes. La família confiava en fer-ho aquest dimarts, dia en que el decret d’Alcaldia autoritza l’obertura del camíPerò no ha estat possible.

El decret d’Alcaldia està datat del 24 de setembre i especifica clarament que durant un període de 2 mesos els dimarts podran passar camions pel camí centenari de les 12.00 a les 15.00 hores. “La família Plaza al·lega que el període de 2 mesos ha acabat i que el camió que ha de fer la retirada té un pes inferior a 15 tones amb la qual cosa no accedeix a obrir, justificant que pot passar pel camí d’ADIF”, expliquen els propietaris de la granja, qui demanen que obrin el pas “cinc minuts” per treure l’animal mort.
 
Per aquest motiu exposen tres arguments clars:
1- Del 24 de setembre al 24 de novembre van 2 mesos…És a dir: avui s’havia d’obrir si respectem la data del decret d’Alcaldia.
2- El camió de retirada de cadàvers ha estat pesat abans d’arribar a la granja per no tenir cap problema i el pes era de 18.320 quilos.
3- En l’informe d’ADIF s’expressa clarament que la via de servei no es apta per camions i vehicles de gran tonatge. 
 
La família Pifarré demana que totes les administracions “ajudin a posar sentit comú” i que es solucioni aquesta problemàtica d’una vegada per totes.