Sense Categoria

La Policia Nacional deté a Lleida a dos persones i confisca més de dos quilos d’heroïna

LleidaDiari
  • setembre 16, 2016
  • 3 min read
La Policia Nacional deté a Lleida a dos persones i confisca més de dos quilos d’heroïna

La Policia Nacional deté a Lleida a dos persones i confisca més de dos quilos d’heroïna| Redacció – Fotografia: Policia Nacional

 

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb membres de la Policia Judicial de la Prefectura de Pau (França), han detingut a Lleida dos persones i s'han confiscat 2.345 grams d'heroïna, 407 grams de cocaïna, 7.560 euros en efectiu, balances i altres efectes útils per al tall, pesatge i embalatge de la droga. 

El dispositiu es va iniciar per una sol·licitud d'auxili judicial formulada per les autoritats franceses a través de la Fiscalia Antidroga de Madrid i la fiscal especialitzada en Cooperació Internacional dels Jutjats de Lleida. L'operació es va iniciar el passat mes de juny quan els agents van rebre una sol·licitud d'auxili formulada per les autoritats judicials franceses en la qual s'instava a practicar les gestions amb vista a l'esbrinament del domicili de dos persones encartades en una investigació a França per tràfic de drogues, emparant-se en els vigents convenis d'Assistència Judicial Penal i el propi tractat de la Unió Europea.
 
Després de diversos mesos d'investigacions, es va poder determinar que efectivament aquestes persones, de nacionalitat maliana i de Guinea Equatorial, es trobaven a Lleida i que es dedicaven a traficar amb substàncies estupefaents. Un cop localitzades, dos funcionaris pertanyents a la Policia de la Prefectura de Pau (França) es van desplaçar fins a la ciutat de Lleida a fi d'assistir a l'operatiu disposat per agents espanyols. Es va procedir llavors a la seva detenció. Així mateix es van efectuar dos registres en els quals es van incautar 2.345 grams d'heroïna, 407 grams de cocaïna, 2.165 grams de substància de tall parell l'heroïna i 816 grams de substància de tall per cocaïna, balances i altres efectes i útils per al tall, pesatge i embalatge per a la seva distribució.
 
Sobre un dels individus pesava una ordre europea de detenció i entrega per les autoritats franceses, de la qual és competent l'Audiència Nacional.
 
L'operació, que continua oberta, ha estat feta per agents de la UDICO de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Lleida, juntament amb funcionaris de Policia Judicial pertanyents a la Prefectura de Pau (França). En l'operació han col·laborat agents del Grup Operatiu Especial de Seguretat i del Grup de Guies Canins de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *