Sense Categoria

La pesca del salmó a l’Iemen

LleidaDiari
  • agost 31, 2015
  • 3 min read
La pesca del salmó a l’Iemen

La pesca del salmó a l’Iemen| Núria Marín

 

Sorprèn oi? Pescar salmons a l'Iemen? És el títol d’una pel·lícula que vaig veure fa uns dies. Explica una història interessant i emotiva de perseverança, il·lusió i somnis impossibles… o no.
 
No m’estendré en l’argument però pel títol es pot deduir de què va el projecte. Es tracta de crear a l’Iemen unes infraestructures que permetin poder pescar salmons. Un dels personatges és un tècnic del Departament d’Agricultura britànic que respon amb un 'impossible' quan se li planteja el repte. És un tipus escèptic i amb els peus ben aferrats a terra, però de mica en mica s’hi va engrescant i allò que era en principi el somni d’un xeic 'boig', acaba convertint-se en el seu repte personal, el repte de vida de molts dels personatges que hi intervenen.
 
D’això va el 27 de setembre. Aquest 27 de setembre va de la superació de molts impossibles, va d'eliminar del nostre vocabulari la paraula 'impossible', va de posar en evidència davant el món que pels catalans no hi ha res impossible.
 
Una candidatura per concorre a les eleccions amb CDC i ERC? 'Impossible', doncs aquí la teniu, i afegim ANC,Òmnium, Súmate, Mes, Avancem; Demòcrates de Catalunya? 'Impossible', també els hi tenim. Com és possible que militants i càrrecs electes que fa quatre dies s’enfrontaven en les eleccions municipals ara facin campanya junts?  És fàcil, es tracta de fer possible el SOMNI de tots els somnis.
 
Ara necessitem tenir l’eina per fer-lo possible i aquesta eina és la independència.
Catalunya sense ser Estat mai podrà realitzar el seu somni, els somnis de tots.
Les eleccions del 27S són les eleccions de la nostra maduresa com a poble, són la demostració al món que volem i podem caminar sols, que volem decidir nosaltres i volem decidir-ho tot: si tenim exèrcit o no, com volem les infraestructures, la sanitat, l’ensenyament… tot. I volem decidir-ho entre tots.
 
Ens aquestes eleccions és això el que votem, votem si volem assumir el repte de construir un estat pels nostre fills, si volem assumir el futur com a un nou estat al món.
 
Aquest és el sentit de la llista Junts Pel Sí: defensar junts el dret a construir el nostre Estat i el posem a l’abast de la ciutadania convocant-la a les urnes.
 
Els partits i associacions que formem part de la candidatura hem deixat de banda les visions de partit per posar a les mans dels ciutadans el futur, la construcció del país somniat. És possible i, si us queda algun dubte, alguna recança, mireu la pel·lícula.
 
Núria Marín, regidora d'ERC-Avancem a la Paeria

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *