La partida de Llívia i voltants comença la seva festa major

La partida de Llívia i voltants comença la seva festa major| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La partida de Llívia i voltants ha començat aquest divendres la seva festa major, amb tres dies per endavant en què els seus veïns i les veïnes gaudiran d’un programa amb activitats per a tothom. La celebració s'ha iniciat amb la inauguració de l'exposició d'artesania i la coronació de les pubilles i el pregó.

L’alcaldessa accidental, Montse Mínguez, ha assistit amb el president Josep Maria Grau a l’obertura de la mostra de 'Dibuix, pintura, escultura, genialitat o bogeria', a càrrec de la Vocalia de la Dona. La presidenta de la vocalia, Maria Vilaginés, ha comentat que són els treballs que s’han fet durant el curs, amb 16 dones que han participat en els tallers d’artesania i de patchwork.
 
Després del partit de futbol entre el jovent i els més veterans de la partida, s’ha fet la inauguració oficial amb la coronació de les pubilles i els hereus i amb el pregó, que enguany ha anat a càrrec de Maria Rosa Casals, qui va ser la presidenta de la Vocalia de la Dona durant una dècada. El pregó ha estat especial, ja que, a més de recordar moments i situacions viscudes en aquest entorn, ha estat el primer pregó pronunciat per una dona.
 
Mínguez ha convidat els veïns i les veïnes de la partida a gaudir de la festa i ha felicitat la pregonera i també la nova junta de l’associació veïnal, per tirar endavant amb l’activitat de l’entitat. El regidor Toni Postius també ha assistit al tret de sortida de la festa, que ha continuat amb l’escala en hi-fi i la disco mòbil.
 
Fins diumenge, hi haurà esports, jocs per a la mainada, bicicletada o ball popular, entre d'altres activitats.