Sense Categoria

La PAH exigeix al nou Govern i també els ajuntaments que facin complir la llei derivada de l’ILP d’habitatge

LleidaDiari
  • octubre 3, 2015
  • 2 min read
La PAH exigeix al nou Govern i també els ajuntaments que facin complir la llei derivada de l’ILP d’habitatge

La PAH exigeix al nou Govern i també els ajuntaments que facin complir la llei derivada de l’ILP d’habitatge| Text i fotografia: ACN

 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, reunida aquest dissabte a Lleida, reclama al nou govern que es formi després del 27S així com als ajuntaments que facin complir la llei 24/2015 en què es va traduir la ILP de l'habitatge, aprovada al juliol al Parlament. La ILP d'habitatge garanteix el subministrament bàsic d'aigua, llum i gas, a més de mesures com el lloguer social i el reallotjament dels desnonats. La PAH de Lleida també reclama a la Paeria que passi de la fase dels avisos a la de les multes per als bancs que tinguin pisos buits i no els destinin a usos socials.

A l'assemblea general d'aquest dissabte, on hi han participat 150 representants de la PAH, s'ha explicat a les plataformes com han de vetllar perquè la llei es faci complir, sobretot per part dels ajuntaments, que hi tenen un paper fonamental.
 
La PAH demana també que la resta de consistoris segueixin l'exemple del de Barcelona, que aquest divendres va aprovar una declaració institucional signada per tots els grups -a excepció del PPC-, en què insta l'Estat a impulsar una llei reguladora del dret a l'habitatge per fer front a l'”emergència habitacional” que acabi amb el drama dels desnonaments. 
 
De fet, la Plataforma va iniciar el 8 de setembre una campanya d'àmbit estatal amb objectiu d'aconseguir que el Congrés dels Diputats resultant de les pròximes eleccions legisli per garantir el dret a l'habitatge. L'entitat va donar un mes als partits polítics perquè els enviessin les seves propostes legislatives en aquest àmbit i a hores d'ara només han rebut la resposta de Podem, segons ha confirmat el portaveu de la PAH Barcelona, Carlos Macías. La setmana que ve tornaran a insistir i a partir de llavors assenyalaran aquelles formacions que no es comprometin a fer extensiva a tot l'Estat la legislació que ja s'ha aconseguit a Catalunya.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *