La Paeria recorda als bancs que tenen fins el 10 d’octubre per fer-los arribar la relació dels pisos buits de la seva propietat

La Paeria recorda als bancs que tenen fins el 10 d’octubre per fer-los arribar la relació dels pisos buits de la seva propietat| Text i fotografia: ACN

 

Les entitats bancàries tenen temps fins dissabte que ve, 10 d'octubre, per fer arribar a la Paeria la relació dels pisos buits que tenen procedents d'execucions hipotecàries. És el segon requeriment que han fet als bancs i, si no responen, l'Ajuntament farà un tercer i últim avís i començarà les inspeccions que poden derivar en multes. 

 

Aquesta és la resposta que ha donat el tinent d'alcalde Félix Larrosa a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca després que aquest dissabte, en una assemblea a Lleida, l'entitat va reclamar al consistori que passi dels avisos a les sancions.

Larrosa ha insistit que el govern municipal vol tenir com més aviat millor el cens de pisos buits de la ciutat per incorporar-los a la bossa d'habitatge social. Tot i això no ha especificat un termini perquè assegura que hi ha dificultats per catalogar el que es considera un habitatge buit i el temps que ho ha d'estar per ser cedit a les administracions públiques. En tot cas, després de fer el requeriment als bancs, la Paeria continuarà amb altres entitats que siguin propietàries de pisos procedents de desnonaments com les societats d'inversió.