Sense Categoria

La Paeria inicia les obres per instal·lar una segona estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics

Avatar
  • juliol 17, 2017
  • 3 min read
La Paeria inicia les obres per instal·lar una segona estació pública de recàrrega de vehicles elèctrics

Imatge d'un vehicle en un punt de recàrrega. | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs per instal·lar una segona estació pública de recàrrega de vehicles, en aquest cas de recàrrega semirràpida, amb una potència màxima de 22kW i un temps de recàrrega de tres a cinc hores. La nova estació s'instal·larà al carrer Magí Morera, donant cobertura a una zona d'intens comerç i serveis que permetrà als usuaris de vehicle elèctric compatibilitzar les seves activitats amb el temps de càrrega. Són múltiples les actuacions que s'han dut a terme els darrers mesos amb aquest objectiu, com per exemple la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal, la incorporació de vuit nous autobusos híbrids a la xarxa de bus urbà, la creació de boscos urbans dins la ciutat, la posada en funcionament dels vivers municipals d'arbustiva i forestal, l'augment del carril bicicleta a la ciutat, l'assessorament gratuït als lleidatans i lleidatanes que realitza la Paeria en matèria d'estalvi energètic, l'impuls a la recollida selectiva i l'augment del reciclatge amb la implantació de la recollida comercial porta a porta a grans productors i les noves illes de contenidors de recollida selectiva, l'estalvi aconseguit amb el nou enllumenat públic o el nou sistema de gestió conjunta i unificada dels equipaments i edificis municipals.

  

 

 

La primera estació de recàrrega ràpida de vehicles a Lleida, que va entrar en funcionament l'agost de 2016 al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, ha realitzat més de 500 recàrregues de vehicles. Del total de recàrregues realitzades, un 70% dels vehicles ha efectuat més de dues recàrregues i, el 30% restant, ha realitzat una o dues. El consum d'energia ha estat de més de 3100 Kwh, que representa un cost d'aproximadament 400 euros. L'evolució en el nombre de recàrregues ha anat en augment de manera progressiva, a mesura que l'estació de recàrrega s'ha anat coneixent i consolidant entre la ciutadania i també de l'increment de vehicles elèctrics que hi ha. En aquest sentit, durant els primers mesos de funcionament de l'estació la mitjana de recàrregues va ser de 45, però en aquests darrers mesos s'han duplicat el nombre de recàrregues, essent de 104 durant el mes de maig.

 

L'estació pot donar servei a la majoria de vehicles elèctrics existents al mercat. Amb una potència de 50kw, permet la recàrrega en vint minuts de connexió i pot carregar, simultàniament, dos vehicles. La recàrrega del vehicle en aquest punt de recàrrega és gratuïta, utilitzant una tarjeta RFID que facilita l'Ajuntament de Lleida a aquells vehicles matriculats al municipi. D'altra banda, els veïns de Lleida que tinguin un vehicle elèctric gaudeixen de gratuïtat de la zona blava. L'Ajuntament de Lleida participa amb la mesa per a la interoperativitat dels punts de recàrrega de Catalunya, coordinada per l'Institut Català de l'Energia, per a garantir que les targetes de cada municipi serveixin per a recarregar el vehicle en qualsevol punt del territori.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *