Sense Categoria

La Paeria gasta 10.000 euros de diner públic cada any en la seva colla de l’Aplec del Caragol

LleidaDiari
  • maig 26, 2016
  • 3 min read
La Paeria gasta 10.000 euros de diner públic cada any en la seva colla de l’Aplec del Caragol

La Paeria gasta 10.000 euros de diner públic cada any en la seva colla de l’Aplec del Caragol| Redacció – Fotografia:

 

L'anàlisi de les factures de la Paeria entre 2011 i 2014 evidencia que l'Ajuntament de Lleida va gastar almenys 38.428 euros en la seva colla durant aquelles 4 edicions de l'Aplec del Caragol. Una mitjana anual de 9.607 euros de diner públic destinat a conceptes com 'Begudes servides a la penya La Salseta', 'Queviures' o un inconcret 'subministraments varis'.

Sense disposar encara de les factures de l'edició d'enguany de l'Aplec ni de les de 2015, “veiem com en un sol aplec (2013) l'ajuntament va arribar a gastar 12.482 euros de l'erari públic en una colla”, apunten des del Comú de Lleida. Unes dades, que segons la mateixa formació, no contemplen “cap partida de la resta de diner públic que l'Ajuntament va gastar en l'Aplec, que en edicions com la de 2014 -segons les factures a que ha pogut accedir el Comú- supera els 58.000 euros”.
 
Per aquest motiu, consideren que l'equip de govern ha de donar explicacions a la ciutadania d'una despesa que, amb les necessitats socials actuals, “ens sembla del tot supèrflua”. I afegeixen: “Considerar que és prioritari gastar 10.000 euros de diner públic en una colla cada Aplec del Caragol ens sembla que és demostrar una miopia social preocupant i ignorar la situació indigna que viuen tantes famílies de Lleida en plena crisi”.
 
“Com és costum, la Paeria practica l'opacitat”, apunten des del Comú. Per exemple quan no desgrana què volen dir conceptes de factures com “subministraments varis” o “material servit a la penya La Salseta” i, òbviament, quan no dóna cap explicació de qui es beneficia d'aquesta inversió de diner públic i amb quins criteris s'estableix aquesta discriminació. “Ens preguntem qui ha pagat les caragolades que han prés en aquesta colla personatges convidats per l'equip de govern, molt sovint de la seua mateixa formació política, el PSC”, afegeixen.
 
“Considerem que cal que l'equip de govern expliqui a les altres 101 colles de l'aplec el tracte privilegiat que rep la penya de la Paeria”. Cal tenir present que, amb la despesa que fa en la Salseta, quedaria cobert el pressupost íntegre de moltes colles, que paguen quotes d'uns 100 euros per persona cada aplec, òbviament sense cap subvenció. De fet, segons ha pogut saber el Comú, si són funcionaris o treballadors municipals, els collistes de la Salseta paguen 100 euros i si no, 120.
 
Amb la informació que tenim sobre la taula per forjar aquesta denúncia, el Comú vol assenyalar exclusivament els responsables polítics que han optat per gastar diner públic en una colla de l'aplec, i no pas a aquelles persones que -òbviament- són del tot lliures de formar part de la colla la Salseta.  

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *