La Paeria convertirà en zona blava el pàrquing del Rectorat

La Paeria convertirà en zona blava el pàrquing del Rectorat| Redacció

 

A principis de 2013, totes aquelles persones que vulguin aparcar el seu cotxe a l'aparcament de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida hauran de pagar. “En dos o tres mesos deixarà de ser gratuït”, asseguren des de la Paeria, “i costarà 0,5 euros l'hora”.

Aquest mesura és fruit d'un acord entre la Universitat de Lleida i l'Ajuntament de la ciutat en el que han decidit que les 200 places d'aquest pàrquing passin en dos mesos a ser de zona blava de baixa rotació. El temps màxim d'estacionament serà de 5 hores.
 
De la gestió de la zona blava se n'encarregarà la Paeria, a través de la concessionària Eysa. Per la seva banda, la Universitat es farà càrrec de la part que dóna a Ramón y Cajal i la Rambla d'Aragó. Les aproximadament 60 places d'aquest espai seran per a professors i membres del PAS.
 
Primeres reaccions
El Grup Municipal de Convergència i Unió a la Paeria ha demanat que la regulació d'aquest pàrquing contempli la preferència de la comunitat universitària en el seu ús i que eviti carregar als estudiants amb una nova despesa afegida per assistir a les classes. “És una mesura injusta per la comunitat universitària. El pàrquing ha de ser d’ús preferent per al personal i per als docents, però també per als universitaris. Molts estudiants venen de fora i no tenen cap més alternativa que el vehicle propi”, ha afirmat el regidor de CiU Antoni Postius.

 

El regidor de CiU ha subratllat que l’equip de govern ha de donar solucions que no passin per la zona blava, ja que aquesta pot arribar a costar uns 50 euros al mes per un estudiant que vagi a classe de dilluns a divendres entre les 9.00 i les 14.00 hores. Per això, Postius exigeix que s’estudiïn alternatives que donin preferència als estudiants per estacionar, sense carregar-los amb més despeses per assistir a les classes en una universitat pública.