La Paeria construeix 416 nínxols més al cementiri municipal

La Paeria construeix 416 nínxols més al cementiri municipal| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Paeria ha finalitzar les obres de construcció dels 416 nínxols corresponents a la tercera fase del Departament de Sant Anastasi. En aquesta actuació, també s’ha reformar i rehabilitat la porta principal del cementiri municipal, que dóna a la rotonda de la LL-11. Aquestes dues actuacions, que han anat a càrrec de l’empresa Arnó, ha comptat amb un pressupost d’uns 540.000 euros.

El Departament de Sant Anastasi, que té una superfície de 8.250 metres quadrats, és el més antic del cementiri municipal, ja que data de l’any 1784 i va ser enderrocat l’any 2006. Aquesta tercera fase, ha explicat el paer en cap, Àngel Ros, en la qual s’han construït 416 nínxols, completa les altres dues anteriors que ja s’han dut a terme, en les quals es van construir 216 nínxols en la primera fase i 192 nínxols en la segona fase. Per tant, amb aquesta darrera actuació, el Departament de Sant Anastasi compta actualment amb un total de 824 nínxols nous i la Paeria ha invertit prop d’1,9 milions d’euros.

Actualment, la Paeria està treballant en el projecte de la quarta i última fase del Departament de Sant Anastasi, en la qual es construiran 332 nínxols més i tindrà un pressupost d’uns 500.000 euros. Dins d’aquest projecte s’inclou la rehabilitació de la capella i la urbanització del Departament.

Catàleg històric-artístic del Departament de Sant Anastasi

L'alcalde també ha informat que l’Ajuntament de Lleida està treballant en el catàleg dels panteons i tombes del Departament de Sant Anastasi del cementiri municipal. Per realitzar-lo s’estan duent a terme tres metodologies de treball diferents: per una part, la bibliografia especialitzada en construccions i elements funeraris; d’altra banda, la pròpia documentació històrica del Departament administratiu del cementiri-salut pública, continguda en part a l’arxiu municipal de Lleida; i, finalment, el treball de camp amb els panteons del cementiri.

Així, el catàleg contindrà la descripció formal de l’element funerari, l’anàlisi artístic i estilístic de la construcció i l’anàlisi i interpretació del fet històric que va comportar la seva construcció i utilització.