La Paeria cedeix a Afanoc un espai municipal a la plaça Sant Joan com a seu de l’entitat

La Paeria cedeix a Afanoc un espai municipal a la plaça Sant Joan com a seu de l’entitat| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Afanoc, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, disposa des d’aquest divendres d’un espai d’atenció al públic i de difusió de la seva activitat a la plaça Sant Joan. L’espai, compartit amb la nova Oficina d’Informació d’Autobusos, l’ha cedit l’Ajuntament de Lleida.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros i la presidenta d’Afanoc Lleida, Maite Montañés, han signat aquest divendres al matí el conveni de col·laboració que estableix la cessió d’aquest espai. Ros ha destacat la important tasca que desenvolupa l’associació amb les famílies d’infants que pateixen càncer i molt especialment el servei que ofereix la Casa dels Xuclis que permet l’allotjament de les famílies mentre els infants reben els tractaments mèdics. El paer en cap ha agraït també la col·laboració d’Autobusos de Lleida, que compartirà l’espai amb l’entitat i contribueix, des d’una acció de Responsabilitat Social Corporativa a la difusió de l’associació.
 
Per la seva banda, la presidenta d’Afanoc explicat que és el primer cop que l’Associació compta amb un espai públic per donar informació de l’activitat de l’entitat a Catalunya i s’ha mostrat convençuda que aquest nou espai contribuirà a consolidar el coneixement de l’entitat. Així mateix, aquest nou espai permetrà a l’associació ampliar l’equip professional i de voluntaris per donar un servei més acurat als nens i als adolescents diagnosticats amb càncer. D’aquesta manera, l’entitat consolida la delegació a Lleida.
 
L’associació Afanoc va néixer l’any 1987 impulsada per un grup de pares i mares, unit per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes afectats per càncer, amb l’objectiu de buscar solucions al conjunt de trastorns que envolten el càncer infantil. Des del 2001 Catalunya celebra la campanya ‘Posa’t la Gorra’, destinada a millorar les condicions i l’assistència dels infants. La festa de la campanya del ‘Posa’t la gorra’ es va fer per primer cop a Lleida, amb la Seu Vella com a escenari, el passat mes de febrer i hi van participar 5.000 persones. Va comptar amb la col·laboració de 95 voluntaris i d’altres entitats de les terres de Lleida. L’objectiu del ‘Posa’t la Gorra’ és recaptar fons per al projecte ‘La casa dels Xuclis’ (casa d’acollida per a les famílies que es desplacen a Barcelona amb malalts de càncer) i per adequar les instal·lacions hospitalàries per a tractaments ambulatoris.