La Paeria adjudica la construcció de la nova variant a Sucs per evitar el pas del trànsit pesat pel centre de la població

La Paeria adjudica la construcció de la nova variant a Sucs per evitar el pas del trànsit pesat pel centre de la població| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida ha adjudicat la construcció de la nova variant a Sucs a l’empresa Romero Polo per un import de 122.539,16 euros i un termini d’execució de dos mesos. Aquesta nova via de comunicació evitarà que els vehicles pesats que van cap a Almacelles hagin de passar pel centre de la població.

En el darrer ple municipal es va donar llum verda a l’expropiació d’unes finques per possibilitar la construcció d’aquesta nova variant a Sucs que farà efectiva una reivindicació de la població i, alhora, frenarà el deteriorament de la carretera evitant que els camions i tractors que es dirigeixen a Almacelles hagin de passar pel centre de la població. Per habilitar la variant, s’aprofita un camí ja existent que enllaça la carretera Raimat a Sucs amb la de Sucs a Almacelles, que té una longitud d’uns 400 metres. És una actuació que s’ha demorat més del que preveia l’Ajuntament de Lleida atès que s’ha hagut de fer una expropiació-permuta amb el propietari dels terrenys. Es preveu que la nova variant de Sucs estigui finalitzada abans de la propera primavera.
 
Així mateix, complementàriament a aquesta actuació, l’Ajuntament de Lleida ha millorat i arranjat la carretera d’accés a Sucs, de gairebé 1 quilòmetre de longitud, tal i com s’ha fet també amb la de Raimat.
 
Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida també licitarà per urgència la reconstrucció del pont del Bou sobre la Clamor Amarga, situat a la carretera que uneix Sucs i Vensilló, que va quedar destruït per les últimes pluges. L’actuació, amb un pressupost d’uns 140.000 euros i un termini d’execució d’un mes, consisteix en la instal·lació d’un calaix prefabricat de 4×4 metres a la base del pont per evitar que torni a ser erosionat per l’aigua. La Paeria ha redactat un projecte per dur a terme els treballs de forma imminent, tot i que demanarà un ajut a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.