Edició 2021

La “normalitat” d’aquest curs escolar

  • octubre 1, 2012
  • 3 min read
La “normalitat” d’aquest curs escolar

És normal començar el curs amb 3.000 docents menys en els centres públics per atendre 30.000 alumnes més? És normal que tinguem el mateix pressupost en educació que l’any 2007 per atendre 150.000 alumnes més? És normal parlar de millorar el nivell del nostre alumnat i retallar fins a l’asfíxia els recursos que es dediquen a l’educació? És normal, en temps de crisi i d’augment de la pobresa de la gran majoria de treballadors/es, que es retalli l’educació pública i es continuïn dedicant diners a subvencionar centres privats d’elit? És normal que Catalunya tingui el percentatge del seu PIB dedicat a l’educació més baix de tot l’Estat espanyol i que es trobi a la cua en inversió educativa dels Estats de la UE?
 
És normal que la consellera, la titular dels centres públics, digui que la raó del fracàs escolar no és la manca de recursos sinó la qualitat del seu professorat? És normal que no hi hagi diners per a l’educació pública i n’hi hagi per subvencionar els bancs? És normal continuar retallant quan les retallades estan conduint directament a la recessió econòmica i, per tant, a l’augment del dèficit? 
 
És normal que aquest curs recent estrenat quan un mestre/a o un professor/a es posi malalt els nens i nenes, els nois i noies, es quedin sense professor/a durant 10 dies? És normal que una persona substituta no pugui fer tota la feina de la persona a qui substitueix, ni pugui percebre el salari per tot el treball? És normal augmentar el nombre d’alumnes per aula fins al punt que sigui molt difícil per no dir impossible poder atendre l’alumnat amb més dificultats?
 
És normal en un moment en què la pobresa infantil se situa al voltant del 25% que es neguin beques de menjador als nostres infants? És normal que la Universitat quedi vetada per a tot aquell alumnat amb pocs recursos econòmics? És normal, en fi, començar un nou curs escolar amb les famílies angoixades, el professorat matxucat i espremut i moltes aules plenes de gom a gom?
 
Es miri per on es vulgui i es digui el que es digui, creiem que aquest curs no ha començat amb normalitat; si per cas, ha començat en la data prevista. Però això és una altra cosa. 
 
És per això perquè blasmem amb tota la fermesa possible aquestes polítiques de caire neoliberal que ens fan témer per la supervivència d’uns ensenyaments públics de qualitat, que USTEC-STEs declina la invitació a assistir a l’acte d’inauguració del curs escolar 2012/2013 que tindrà lloc el proper dimecres, 3 d’octubre. En el programa d’aquest acte s’hi pot llegir que la lliçó inaugural versarà al voltant del tema titulat “En època de canvis, nous reptes”. Un eufemisme més al qual tanta afecció mostren els nostres governants? Perquè, els canvis són la manca de recursos i els reptes allò de fer més amb menys que repeteix el nostre President?
 
Jaume Añé Ros, portaveu d'USTEC-STEs Lleida

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.