Articles

La Mitja Marató de Tàrrega obre inscripcions i escalfa motors

  • març 3, 2015
  • 4 min read
La Mitja Marató de Tàrrega obre inscripcions i escalfa motors
La Mitja Marató de Tàrrega obre inscripcions i escalfa motors

La Mitja Marató de Tàrrega obre inscripcions i escalfa motors| Redacció – Fotografia: Iter5

 

La Mitja Marató i 10 Km Ciutat de Tàrrega ja ha obert les inscripcions de cara a la 15ª edició de la prova, que se celebrarà el proper 10 de maig i que serà la segona de les quatre proves puntuables del circuit Mitges de Ponent, a més de puntuar per a la Lliga Ponent en la distància curta.

La cursa es disputarà el diumenge 10 de maig a partir de les 9.30 hores, i tindrà el seu centre d’operacions al Pavelló Municipal d’Esports de Tàrrega, amb l’organització, com és tradicional, dels 100×100 Fondistes Tàrrega i l’Ajuntament de Tàrrega, a més de la col·laboració del la Diputació de Lleida.
 
El Quart i Mitja Marató ciutat de Tàrrega-Memorial Eduard Garcia Piqué és una doble cursa de fons que té lloc a Tàrrega durant la primera quinzena del mes de maig. La cursa es va començar a celebrar l’any 2001 en la distància del Quart de Marató (10,5 quilòmetres), i l’any 2004, s’hi incorporà a més el recorregut de la Mitja Marató (21,097 quilòmetres).
 
L’any 2008 va morir dissortadament el que va ser fins aleshores soci fundador i vicepresident de l’entitat: Eduard Garcia Piqué. La cursa es convertí a partir d’aquest moment en un memorial, un petit homenatge a una persona dedicada a l’esport i a l’atletisme de fons de casa nostra. L’any 2014 es va modificar la distància del Quart de Marató a 10 quilòmetres, canviant-li així el nom a la cursa, que passà a ser Mitja Marató i 10 km Ciutat de Tàrrega.
 
 
Cursa oberta a la ciutadania amb dos distàncies
 
Per aquest 2015, l’organització ha preparat una cursa oberta a tothom, sobre les dos distàncies: de 10 i 21,097 quilòmetres. El recorregut serà 100% asfalt pel nucli urbà de Tàrrega, amb avituallaments als quilòmetres 4, 8, 10, 15 i 19 amb aigua i beguda isotònica. Hi haurà obsequis i regals per tots els participants que acabin la cursa, entre els que destaca una samarreta Joma.
 
La sortida serà al Parc Esportiu del Reguer-Pavelló Municipal d’Esports. Les categories seran diferenciades per cada cursa i hi haurà classificació per als 10 quilòmetres i classificació per a la Mitja. Tindran trofeu els tres primers corredors de la general i els tres primers de cada categoria. Els trofeus no són acumulatius. També hi haurà trofeu per al primer corredor i corredora dels 100×100 Fondistes de Tàrrega i pel participant més jove i més gran.
 

Inscripcions i dorsals
 
Les inscripcions es poden formalitzar a través de la web www.fondistestarrega.com, on a més hi ha tots els detalls de la cursa, o bé de forma presencial a Eurofitness-Piscina coberta, ubicada al carrer Joan Brossa-Parc Esportiu del Reguer, i/o a Olimpia Sport, al Polígon Industrial La Canaleta, s/n. Les inscripcions es tancaran el dijous 7 de maig.
 
La recollida de dorsals i entrega de xips es farà el dissabte 9 de maig de 18.00 a 20.00 hores i el mateix dia de la cursa a partir de les 08.00 hores i fins 30 minuts abans de la sortida, al Pavelló municipal d’Esports-Zona Esportiva del Reguer.
 
A més, com ja és habitual en els darrers anys, s’organitza un concurs fotogràfic, que enguany arriba a la 5a edició, sota el nom de ‘Fes la foto, corre!’.
 
La cursa ha obert també un període d’inscripció de voluntaris per tal de poder cobrir tots els serveis de la jornada. La organització calcula que necessitarà un equip de més de 100 persones que amb el seu esforç faran que la cursa sigui possible. Hi ha diferents vies de col·laboració: repartiment d’avituallaments, control de pas per tallar cruïlles del circuit i indicar el recorregut als corredors. El control de circuit serà una tasca clau en aquesta edició de la cursa, degut al canvi de circuit que la fan 100% urbana pel nucli de Tàrrega. Els voluntaris rebran una bossa d’obsequis especial voluntari i l’esmorzar gratuït.
 
A més, es podrà gaudir d’un dia gratuït a les instal·lacions d’Olimpia Sport (sota la condició de soci), utilitzant la sala de fitness i de musculació lliurement i sota l’assessorament tècnic, participant en les activitats dirigides i practicant pàdel per 1 euro/hora en hores vall i 1,5 euros/hora en hores punta. També es podrà relaxar a la piscina coberta per 1 euro: al costat mateix de l’arribada està situat el complex esportiu Gimnàs Tàrrega-Piscina Coberta, de manera que, en arribar a meta per nomes 1 euro es podrà gaudir de les seves instal·lacions: piscina, sauna…

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.