La Marea Blanca diu ‘prou’ a les retallades sanitàries

La Marea Blanca diu ‘prou’ a les retallades sanitàries| Text i fotografies: Laura Biela

 

Desenes de persones s'han anat sumant al llarg de la tarda d'aquest dilluns als actes organitzats per la Marea Blanca (Sanitat), per denunciar la situació actual en la que es troben i per debatre sobre el futur de la sanitat a Lleida i a la resta del territori. Els actes s'han dut a terme a la plaça Ricard Vinyes.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar a la gent que “la classe política només pensa en els seus interessos i que en cap de les seves decisions tenen en compte als pacients, que són els principals afectats”, ha explicat a lleidaalminut.com la responsable de la Federació de Sanitat de CC.OO., Elena Motos.

El primer dels actes programats per aquest dilluns ha anat de la mà de Josep Pàmies, qui ha donat una xarrada al voltant de les 17.30 hores, sota el títol 'La farmàcia gratuïta que xafem, els beneficis de les plantes medicinals'. Seguidament, la responsable de la Federació de Sanitat de CC.OO., Elena Motos, ha explicat als allí presents la situació actual de la sanitat a Lleida.

A partir de les 19.00 hores, està previst que es celebri una assemblea oberta d'usuaris i treballadors de la sanitat pública i finalment a les 20.30 hores, es projectarà el documental 'La salut: el negoci de la vida'.

Durant tota la tarda, diversos professionals de la sanitat atendran tots els dubtes i qüestions del veïns de la ciutat en relació a les llistes d'espera. La intenció és “evitar que ens diguin més mentides”, han assegurat des de l'organització.

rn