Sense Categoria

La Marea Blanca denuncia que el Consorci s’està “imposant d’amagat”

LleidaDiari
  • juny 18, 2015
  • 2 min read
La Marea Blanca denuncia que el Consorci s’està “imposant d’amagat”

La Marea Blanca denuncia que el Consorci s’està “imposant d’amagat”| Redacció – Fotografia: Marea Blanca Lleida

 

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha denunciat aquest dimecres que la imposició del Consorci Sanitari s'està fent d'amagat i sense cap diàleg amb els professionals, sense cap participació en els nombraments de nous caps de servei i altres responsables i, sobretot, sense un pla estratègic i de viabilitat.

La Marea ha celebrat un Ple ciutadà, paral·lel al debat monogràfic del Parlament, sobre la situació de la sanitat pública. Durant aquest, professionals sanitaris han denunciat que s'estan realitzat un canvi de model organitzatiu en les estructures de gestió i coordinació. Aquest nou model, anomenat d'organització transversal, crea figures com els coordinadors i altres càrrecs entremitjos. 
 
Els professionals també han denunciat que s'està discriminant els centres de l'ICS respecte els de GSS (tancament de llits, noves inversions…) i els usuaris han destacat el simbolisme que representa que els responsables de Salut eviten sistemàticament usar el nom de Consorci utilitzant eufemismes com aliança estratègica,
 
També s'ha exposat que la Diputació de Lleida està destinant diners transferits per l'Estat destinats, inicialment, a polítiques sanitàries, al pagament de serveis d'altres àmbits i a fundacions privades. Aquesta partida sumaria desenes de milions d'euros en els darrers sis anys. La Marea convocarà accions de denuncia d'aquest fet.
 
El Ple ha acabat tombant un mur que simbolitzava el consorci i els processos de privatització, recordant que ha estat la mobilització de la gent la que l'ha aturat i els aturarà.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *