La Marea Blanca convoca noves mobilitzacions a Lleida

La Marea Blanca convoca noves mobilitzacions a Lleida| Redacció – Fotografia: Laura Biela

 

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha acordat donar suport a la lluita que van iniciar els treballadors del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de Lleida en contra del nou model d’ambulàncies que CiU vol implantar la setmana vinent. Aquest provocarà la pèrdua d’una de les UCI mòbils (Unitat de Suport Vital Avançat Medicalitzada) a Lleida i per la Marea “representa una pèrdua inacceptable de la qualitat assistencial que fins ara hem rebut els ciutadans”.

Les mesures volen dividir els equips d’emergències existents, eliminant el metge o la metgessa de l’ambulància (en el cas de les comarques del Segrià i les Garrigues s’ubicaria a Alcarràs), provocant que la màxima responsabilitat a les UCIs mòbils recaigui sobre l’infermer/a. 
 
Amb l’objectiu d’exigir al Govern que paralitzi aquestes mesures i que mantingui la mateixa estructura i funcionament actual del SEM a Lleida, la Marea Blanca convoca:
– Divendres 30 d'octubre, a les 14.00 hores, a la plaça de la Paeria de Lleida: Concentració en suport a la moció que es debatrà al respecte.
 
– Dimecres 4 de novembre, a les 17.00 hores, al Departament de Salut a Lleida: Casserolada ‘Al SEM ens hi va la vida’.
 
Aquesta demanda també serà present a les aturades convocades per aquest divendres a l’Hospital Arnau de Vilanova i l’Hospital Santa Maria (10.30 hores), al CAP de Tàrrega (08.00 hores), al CAP de La Mariola (10.00 hores), al CAP de Sort (11.00 hores) i al CAP de Cappont (12.00 hores).