Sense Categoria

La Marea Blanca celebra el ‘no’ del Parlament al Consorci Sanitari lleidatà

LleidaDiari
  • març 19, 2015
  • 3 min read
La Marea Blanca celebra el ‘no’ del Parlament al Consorci Sanitari lleidatà

La Marea Blanca celebra el ‘no’ del Parlament al Consorci Sanitari lleidatà| Redacció – Fotografia: Marea Blanca Lleida

 

La Marea Blanca de Lleida ha valorat aquest dijous positivament el pronunciament del Parlament instant a aturar el Consorci Sanitari de Lleida. No obstant, vol més; i n’exigeix la retirada immediata i afirma que seguirà al carrer fins aconseguir-ho.

El Parlament ha instat al Govern a aturar el Consorci, però CiU ja ha avançat que la setmana vinent traurà a exposició pública els seus estatuts. En aquest sentit, des de Marea Blanca han explicat que cap seguir al carrer per forçar la retirada definitivament.
 
Davant la moció aprovada aquest dijous al Parlament, la Marea Blanca de Ponent i Pirineus manifesta que:
1. El consorci no s’atura. Cal seguir al carrer. Les mocions parlamentàries no tenen força executiva i el Govern i el Departament de Salut, com s’ha explicitat en la intervenció de CiU, volen seguir imposant el projecte, unilateralment, via acord de Govern. Són nombroses, també en l’àmbit sanitari, les mocions que el Govern no aplica. Així, CiU ha anunciat que la setmana vinent el Govern traurà a exposició pública els estatuts per seguir amb el procés previst. La Marea afirma que caldrà seguir aturant el consorci, com ha fet tres cops, al carrer, des de la mobilització de la gent, durant les properes setmanes.
 
2. Cal retirar definitivament el consorci, que és el problema. En la moció aprovada es situa el conflicte en el fet que no han estat respectats els acords parlamentaris respecte el procediment a seguir per imposar el consorci. Aquest no és el problema. Ho és el mateix consorci. Perquè és un mesura ideològica per eludir el dret públic i el control parlamentari en la gestió sanitària que fomenta l’opacitat i la confusió entre interessos públics i privats. I perquè forma part d’una estratègia global de mercantilització de la sanitat pública. La Marea exigeix als partits que facin un pas més enllà i es facin seva l’exigència de retirar el projecte definitivament, més enllà que s’aturi.
 
3. El canvi de posicionament d’alguns partits polítics és fruït de la pressió popular. La Marea recorda que són els més de 350 actes i mobilitzacions arreu de Ponent i les 38.575 signatures el que ha aturat el consorci tres cops i ara força aquests nous posicionaments tacticistes a dos mesos de les eleccions. Aquesta marxa enrere, després de dotze mesos de mantenir postures tèbies, es produeix una setmana després d’activar la campanya ‘Cap vot al consorci’, que crida a no votar els partits favorables al consorci a les eleccions municipals del 24 de maig. La Marea anuncia que seguirà amb la iniciativa i l’estendrà per tot Ponent.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *