Sense Categoria

La Marea Blanca anuncia una “resposta massiva” als estatuts del Consorci de Lleida

LleidaDiari
  • abril 1, 2015
  • 3 min read
La Marea Blanca anuncia una “resposta massiva” als estatuts del Consorci de Lleida

La Marea Blanca anuncia una “resposta massiva” als estatuts del Consorci de Lleida| Redacció – Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

 

La Marea Blanca ha anunciat una “resposta massiva” als estatuts del Consorci de Lleida. Segons han informat, “estem estudiant els detalls dels estatuts publicats i amb la major brevetat possible farem públics uns models d’al·legacions que denunciaran que el consorci vulnerarà el principi d’accés universal, gratuït i en condicions d’igualtat a la sanitat”.

Davant de l’inici del tràmit d’informació pública dels estatuts del consorci de Lleida que aquest dimarts ha anunciat el Departament de Salut, la Marea Blanca de Ponent i Pirineus manifesta que:
1. CiU i la Generalitat aposten per la via de la imposició i menyspreen la majoria ciutadana i parlamentària en contra. Seguint el procés per implantar el consorci menyspreen les 38.575 persones que a través de la seva signatura exigeixen aturar-lo, els milers de participants en les tres manifestacions i en més de 350 actes i mobilitzacions, així com el pronunciament del Parlament de fa 12 dies.
 
2. El procés ha estat (i és) poc democràtic i opac. El procés d’informació publica s’inicia en plena Setmana Santa, dificultant el debat públic, i és una seqüència lògica de com ha estat el procés: Volien imposar el consorci a l’agost i durant aquests dotze mesos la manca de diàleg i debat ciutadà ha estat una constant. Aquest procés “de diàleg” ha estat teledirigit: els seus responsables polítics l’han dissenyat com han volgut, amb els ritmes que els han interessat i amb els participants que els han resultat més còmodes, menystenint també el Parlament i el Síndic.
 
3. Rebutgem el consorci en si, no només el procés que el vol imposar. No el volem esmenar parcialment. Perquè el consorci és un mesura ideològica per eludir el dret públic i el control parlamentari en la gestió sanitària, que fomenta l’opacitat i la confusió entre interessos públics i privats. I perquè forma part d’una estratègia global de mercantilització de la sanitat pública. La Marea reiterem l’exigència de retirar el projecte definitivament i iniciar un procés d’enfortiment de l’Institut Català de la Salut, marc on es poden fer reformes, amb majors garanties per avançar cap a una sanitat sota control, propietat i provisió públics.
 
4.  Animem a tothom a descarregar els estatuts  d’internet, signar-los als CAP i hospitals o a les parades al carrer que organitzarem, i fer-los arribar a la Marea. Serà una nova acció col·lectiva i massiva de rebuig al consorci i d’aposta per la sanitat 100% pública. 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *