Sense Categoria

La Marea Blanca anuncia un nou cicle de lluita per aturar el consorci sanitari definitivament

LleidaDiari
  • març 13, 2015
  • 3 min read
La Marea Blanca anuncia un nou cicle de lluita per aturar el consorci sanitari definitivament

La Marea Blanca anuncia un nou cicle de lluita per aturar el consorci sanitari definitivament| Redacció – Fotografia: Marea Blanca Lleida

 

La Marea Blanca de Lleida, qui ha commemorat aquest dijous el primer aniversari des de la primera assemblea massiva a les portes de l’Arnau, ha fet una crida a la societat a no votar als partits favorables al Consorci Sanitari lleidatà, sota el nom ‘Cap vot al consorci’.

La Marea ha valorat aquest any construïnt un mur de fotografies que representa “un mur popular a la privatització de la sanitat, ja que ha estat la mobilització de la gent el que ha aturat el consorci tres cops”. Sense els més de 350 actes i mobilitzacions i les 38.575 signatures el consorci hagués estat posat en funcionament en les dates previstes: a l’agost, el gener o el març.
 
La Marea destaca que “aquest és un cicle mobilitzador històric a Ponent” que s’ha estès per totes les comarques i ha confluit amb altres lluites en defensa de la sanitat pública a Catalunya.
 
La Marea afirma que, per tot plegat, “la gent estem guanyant” i una mostra en són els retards i les reformulacions (que valora com a superficials) que Salut ha fet al projecte inicial, així com les estructures de participació creades, “que s’han demostrat un frau”. En aquest sentit, ha finalitzat explicant que “el conflicte del consorci és ja un tema a l’agenda pública de Lleida i s’ha demostrat que és una lluita per millorar la nostra salut”.
 
Nou cicle de lluita
Així, les assemblees de la Marea han decidit iniciar un nou cicle de lluita en base a tres iniciatives:
1. La campanya ‘Cap vot al consorci!’ cridarà a no votar a les eleccions municipals a aquells partits favorables al consorci o que no es posicionin explícitament en contra.
 
2. La iniciativa ‘Retorna’ls-hi la seva propaganda’, que ha començat a la mateixa plaça, denuncia que Salut està fent un ús partidista de recursos públics embustiant 40.000 díptics i realitzant anuncis i altres elements publicitaris. La campanya rebutjarà els arguments difosos al díptic i a través d’una bústia mòbil, que aquest dijous ha començat a omplir-se i recorerà Ponent, animarà a retornar els díptics. En una segona, es presentaran materials propis que es difondran massivament, amb arguments nous i renovats contra el consorci.
 
3. La Marea ha decidit respondre contundentment el període d’exposició pública als estatuts. En els propers dies faran públiques les iniciatives al respecte.
 
Durant les concentracions de la iniciativa Divendres Blanc que setmanalment es realitzen als CAP es difondran les propostes i es recolliran díptics.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *