La Lliga de Ponent premia als millors corredors del 2014

La Lliga de Ponent premia als millors corredors del 2014| Redacció – Fotografia: Miki de Santiago

 

Iter5 ha celebrat aquest divendres la gala de la Lliga de Ponent al gimnàs Ekke. Un acte on es lliuren els premis de la passada edició, la corresponent al 2014, i es presenten també les novetats de cara a la del 2015, que ja està en marxa des que es va disputar, el passat 18 de gener, la Cursa de l’Oli de les Borges Blanques.

L’acte va començar amb la recepció dels convidats. Xavi Thai va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents, entre els que hi havia els atletes guardonats, els organitzadors de les diferents curses que formen part de la Lliga Ponent, i autoritats, encapçalades pel regidor d’Esports de la Paeria, Txema Alonso, i pel vicepresident de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla. A mena d’homenatge, es van projectar fotos de l’Aureli, el fotògraf més popular de les curses atlètiques a Ponent, sempre present amb la seva càmera, i també es va fer un agraïment al CA Fraga-Bajo Cinca personificat en Montse Horta, per la seva constància en l’assistència a les curses lleidatanes i els seus magnífics reportatges fotogràfics i cròniques, així com a Telepúblic Lleida, encarregat de gravar i difondre bona part de les curses de la Lliga Ponent.

 

Posteriorment, es va procedir al lliurament dels trofeus als guanyadors dels diferents guardons de la Lliga Ponent, entre els que van destacar els quatre campions absoluts: Alexandre Tàssies (CE Linyola) i la independent Yolanda Cebrián, en els 10 quilòmetres, i Xavier Pàmpols (100×100 Fondistes Tàrrega) i Núria Esteve (Lleida UA), en els 5 quilòmetres.

 

Novetats 2015

L’acte va acabar amb la presentació dels nous serveis d’Iter5 de cara a la nova temporada, així com de la Lliga Ponent 2015. En aquest sentit, cal destacar la introducció del Silincode, un codi QR que s’imprimirà al dorsal de cada participant on el corredor, llegint-lo a través del seu telèfon mòbil, podrà accedir a un espai on podrà fer constar totes les seves dades sanitàries o de qualsevol mena. Aquesta informació resulta molt útil en cas de lesió o de qualsevol contingència que es pugui produir durant la cursa, ja que el personal sanitari podrà accedir a informació rellevant.

 

També cal destacar la posada en marxa d’una challenge que, sota el nom de Mitges de Ponent, aplegarà les quatres mitges maratons que fins avui dia se celebren a les comarques de Lleida, i que són les de Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Lleida. La de Balaguer serà, precisament, la primera del calendari el proper 22 de febrer, i també puntuarà per a la Lliga Ponent 2015.

 

Igualment, Iter5 va presentar els seus serveis integrals per a les curses, en què, a més del seus serveis habituals (cronometratge, venda de dorsals, inscripcions on line), ara hi afegirà la possibilitat de contractar elements com el rellotge cronòmetre, assegurança, ambulància, speaker, arcs inflables, samarretes, tovalloles, mitjons, assessorament curses, equip de so per a música ambient i megafonia, aigües i refrescs, material i gadgets per sortejar, camió-podi, vídeo, servei de llebres 40, 45, 50 i 55, inflables per a la canalla, servei de massatges, lavabos químics, tanques, cons, taules, trofeus, resultats on line, pantalla confirmació dades atleta, etc.

 

Una altra de les novetats per aquest 2015 va ser la presentació d’un nou sistema de consulta i gestió dels resultats dels atletes, que podran veure un exhaustiu anàlisi de les seves marques en les diferents proves i l’evolució que mantenen.

 

Premis 2014

Tornant a la Lliga Ponent 2014, els premiats van ser, en l’apartat masculí dels 10 quilòmetres, Alexandre Tàssies, del CE Linyola, que ja fou guanyador al 2013 i que ha repetit títol absolut en totalitzar 1.561 punts en 17 curses, amb els quals ha superat Francisco Javier Cebrián (CA Fraga-Bajo Cinca), que ha sumat 1.539 punts en 27 curses, mentre que el tercer lloc ha estat per Àngel Vidal (CE Querol), amb 1.468 punts en 18 curses.

 

A la resta de categories masculines, els premiats van ser, en juvenils, Ramon Requesens (CE Montblanc); en sèniors, Francisco Javier Cebrián (CA Fraga-Bajo Cinca); en 40, Àngel Vidal, segon classificat per darrere de Tàssies, però que va rebre el guardó en tractar-se de premis no acumulatius; en 50, Stephen Sharp, del Last Zankada; i en 60, Josep Maria Reig, del Catalunya Lliure.

 

En els 10 quilòmetres femenins, la guanyadora absoluta va ser la independent Yolanda Cebrián, amb 1.549 punts en 18 curses, seguida de Montserrat Magallón (INEF Lleida), amb 1.445 punts en 25 curses, i d’Isabel María Pascual (Lee’s Runners-Gimnàs Do San Lee), amb 1.409 punts en 23 curses.

 

A les altres categories, les guardonades van ser, en juvenils, Ariadna Jofre (INEF Lleida); en sèniors, l’esmentada Isabel María Pascual; en 40, la guanyadora absoluta, Yolanda Cebrián, però el va rebre Montserrat Magallón pel motiu comentat abans; en 50, Antònia Hermoso (Maratonians del Segre), mentre que en 60 va quedar desert.

 

Quant a l’apartat dels 5 quilòmetres, el vencedor final en homes va ser Xavier Pàmpols (100×100 Fondistes Tàrrega), amb 894 punts en 10 curses, seguit de ben a prop pel Sergi Bernaus (Fondistes Cervera), amb 864 punts en les mateixes curses, i pel seu germà i company de club Santi Pàmpols, amb 860 punts en 12 curses.

 

Per categories, en juvenils el guanyador va ser Iván Segurado (CA Fraga-Bajo Cinca); en sèniors, l’esmentat Xavier Pàmpols; en 40, Santi Pàmpols, però el va rebre Sergi Bernaus; en 50, l’independent Joan Augé; i en 60, va quedar desert.

 

Pel que fa a les dones, Núria Esteve (Lleida UA), va ser la campionat absoluta amb 888 punts en 9 curses, superant la seva companya de club Juani Martínez, amb 803 punts en les mateixes curses, i Anna Graells (Fondistes Cervera), amb 776 punts també en 9 curses.

 

Per categories, Nadia Segurado (CA Fraga-Bajo Cinca) va ser la millor en juvenils; la campiona Núria Esteve, en sèniors, però serà premiada Juani Martínez; Montse Horta (CA Fraga-Bajo Cinca), en 40; la independent Alicia Longan en 50; i en 60 el premi ha quedat desert.

 

En el cas de les categories de 60, els premis van quedar deserts perquè el reglament contempla que s’han de fer un mínim de 6 curses. L’única excepció és la de Josep Maria Reig en els 10 quilòmetres masculins, atès que sí que va completar el mínim de curses.

 

Pel que fa a l’apartat d’equips, el guanyador va ser el Running Blau Peten, mentre que també hi va haver un premi als atletes amb més curses, que van ser: en els 10 quilòmetres, Jordi Zaragoza (Running Blau Peten), amb 31, les mateixes que el seu company de club Manel Campillo Betbesé i una més que la independent María de los Ángeles Castillo. En els 5 quilòmetres, l’independent Albert Dolcet, amb 19 curses, i la també independent Àgata Gómez, amb 12 curses.

 

rn