La Lliga ADEJO-Campionat d’Escacs Escolar ja escalfa motors

La Lliga ADEJO-Campionat d’Escacs Escolar ja escalfa motors| Redacció – Fotografia: Agència Itaca

 

L'Acadèmia d’Escacs Josep Oms i Club d’Escacs (ADEJO) ja té perfilats tos els detalls de la segona edició de la Lliga ADEJO – Campionat d’Escacs Escolar per equips, que es desenvoluparà en sis jornades des del 22 de gener fins al 29 d’abril.

Aquesta competició es va posar en marxa l’any passat con una iniciativa pionera a les comarques lleidatanes, i l’èxit assolit ha animat els organitzadors a repetir aquesta experiència, que és fruit de la tasca de col·laboració que el Gran Mestre Internacional Josep Oms i el seu equip estan fent en més d’una vintena de centres escolars de la província, que són els que nodreixen de jugadors el torneig.
 
El campionat es disputarà sempre els divendres a la tarda (entre les 18.00 i les 20.00 hores), un dia que els organitzadors consideren ideal perquè no interfereix en el desenvolupament de les competicions escolars d’altres esports, que se celebren majoritàriament els dissabtes al matí, de manera que els nens i nenes poden compaginar sense problemes més d’una activitat.
 
El torneig es desenvoluparà sota el sistema suís per equips mixtes de quatre jugadors i un reserva, les edats dels quals estaran compreses entre els 6 i els 14 anys.
 
Pel que fa al calendari, la jornada inaugural se celebrarà el divendres 22 de gener al Col·legi Claver. Tres setmanes després, el 12 de febrer, tindrà lloc la segona jornada a l’Escola Pràctiques II. La tercera sessió se celebrarà el 4 de març al col·legi Arabell, que enguany s’estrena com a seu del torneig. L’escola Joc de la Bola acollirà l’11 de març la quarta entrega, mentre que la cinquena tindrà com a escenari el col·legi Lestonnac, el dia 15 d’abril. Finalment, la darrera jornada, que servirà com a cloenda del campionat, se celebrarà al col·legi Terraferma el 29 d’abril.