La Lleida que vull

La Lleida que vull| Dolors López

 

És per a mi un honor ser la candidata del Partit Popular a la Paeria. Lleida és la meva ciutat, on vaig néixer fa 56 anys. Vaig estudiar a l'escola Mater Salvatoris, de la qual conservo inesborrables records, i en el llavors anomenat Estudi General de Lleida em vaig llicenciar en Dret. Aquí em vaig casar, va néixer la meva filla i és on sempre he viscut, i on desitjo continuar vivint, perquè és la meva ciutat.

 

La Lleida actual no té res a veure amb la Lleida que vaig conèixer de petita. Hi ha hagut una gran transformació i la ciutat ha crescut considerablement. Però continua sent una ciutat intermèdia que té l'avantatge de disposar de tots els serveis, i alhora poder desplaçar-te a peu d'un extrem a un altre del nucli urbà.

 

És una ciutat magníficament ben situada. Com diem molts lleidatans, estem a prop de la platja i de la muntanya. I sobretot, i del que veritablement hem de sentir-nos privilegiats, és que estem envoltats d'horta. Les partides són un referent per a Lleida. Són alhora un testimoni de tradició, i un tresor que cal preservar.

 

I per sobre de tot, tenim el nostre monument emblemàtic: la Seu Vella, el Castell, com li dèiem abans. Tots hem sentit l'emoció que estem ja a casa quan albirem aquesta joia arquitectònica en tornar d'un viatge. Hem de fer tot el possible perquè la nostra estimada Seu Vella sigui reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat.

 

Lleida és la meva ciutat, i per això vull que millori en tots els aspectes. Em fa ràbia quan veig que altres ciutats tenen més zones verdes. Em fa pena quan tanquen comerços perquè no se'ls ofereix les suficients facilitats per mantenir la seva activitat, o fins i tot hi ha establiments que no arriben a obrir les portes per culpa dels impediments i les traves existents. Em rebel·lo quan penso en que hi ha molta gent que no pot pagar un IBI que és el més car de tot Espanya.

 

Perquè la pobresa afecta moltes famílies. I tot i que la situació econòmica ha començat a millorar a Espanya, hi ha moltes persones que es veuen obligades a anar a menjadors socials a demanar ajuda a l'Ajuntament per poder menjar o pagar els rebuts més bàsics. Per això, si em doneu la confiança com a alcaldessa, crearé un fons extraordinari per atendre les necessitats bàsiques de les famílies que viuen en una situació precària, i que afecta 11.000 llars de la nostra ciutat.

 

Contemplo també amb tristesa carrers on els veïns tenen sensació d'inseguretat i on es necessita major presència de Guàrdia Urbana. I aprofito per manifestar el meu reconeixement a l'excel·lent treball que desenvolupa la Policia Local.

 

També vull impulsar iniciatives per generar ocupació. En aquest sentit, proposo la creació d'un viver d'emprenedors per donar suport aquelles iniciatives empresarials que generin ocupació i aportin innovació industrial, comercial o de serveis.

 

Els lleidatans mereixem disposar d'uns bons serveis. Per a això, vull dialogar amb totes les associacions de veïns perquè m'expliquin les millores que necessiten al seu barri o en la seva partida, les millores urbanístiques que necessiten, si cal millorar el transport públic o si disposen dels serveis essencials i necessaris per el dia a dia.

 

M'agradaria solucionar tots aquests problemes, i sé que no hi ha una vareta màgica per fer-ho. Però també sé que des d'un ajuntament les coses es poden gestionar d'una altra manera. I amb aquesta intenció em presento a l'alcaldia de Lleida. Amb la intenció de millorar la meva ciutat, però sobretot la qualitat de vida de les persones.

 

Lleida ha de ser, per dret propi, el motor de Catalunya i d'Espanya. Lleida ha de competir en comerç, en turisme, en negocis, en indústria, agricultura i en ensenyament i investigació universitària amb les ciutats més importants.

 

Vull fer una campanya constructiva, en positiu, amb propostes que il·lusionin a les persones. Vull dir ben clar als lleidatans que poden confiar en mi i en la resta de l'equip que formarà part de la candidatura del Partit Popular, que allà on ha governat ha donat exemple de bona gestió.

 

Queden tres mesos per a les eleccions municipals, i espero que en aquest temps pugui continuar parlant amb molts de vosaltres, fer-vos arribar les nostres propostes, recollir les vostres inquietuds i demanar-vos personalment la vostra col·laboració per fer entre tots una Lleida millor, la Lleida que vull, la Lleida que volem.

 

Dolors López, candidata del PP a la alcaldia de Lleida