La filla del presumpte assassí de la Laia va marxar de casa quan va veure que el seu pare anava drogat

L'advocat del presumpte assassí de la Laia, als Jutjats de Vilanova aquest matí.

L'advocat del presumpte assassí de la Laia, als Jutjats de Vilanova aquest matí. | Guillem RS

 

Aquest dijous, 14 de juny, han arrencat les declaracions dels testimonis que el dia que van matar la Laia, la nena de 13 anys de Vilanova i la Geltrú, van entrar al pis i que van participar en la recerca. Des de les 9.30 que sis agents de la policia local i dos mossos, com també diversos veïns que van ajudar a trobar a la nena i que van entrar al pis de l'únic imputat, han de declarar per respondre les preguntes de les parts i posar més llum al cas. Hauran d'explicar com van trobar la nena i com va respondre l'home, Juan Francisco López, que des de la setmana passada està ingressat al mòdul psiquiàtric de Brians 1. S'espera que les declaracions s'allarguin durant tot el matí.

 

La filla d'ell va marxar del pis en veure el pare drogat

La jutgessa també ha citat l'exdona del detingut per aclarir si la filla adolescent que tenen en comú va ser a casa del pare el matí del crim. Segons ha explicat l'advocat de l'imputat, la mare va explicar davant de la policia que la nena, que aquell matí havia estat amb el pare i que hi havia d'estar més dies, la va trucar per alertar-la del comportament del pare, que estava drogat i begut, i li va demanar que l'anés a buscar. La declaració d'aquest dijous ha de servir per confirmar aquest fet davant de la jutgessa i també saber més detalls dels comportaments del pare hores abans del crim de la Laia. Ell mateix va explicar que aquell dia havia anat a comprar fins a quatre vegades droga.

L'advocat de López creu que la declaració de l'exdona del detingut i mare de la seva filla ajudaran també a conèixer si Juan Francisco López era consumidor habitual de cocaïna, punt on reposa la seva línia de defensa. El detingut des de Brians 1 segueix mantenint la seva versió, que no recorda res, i que està intentant recordar si va passar alguna cosa. Davant de la jutgessa que porta el cas va assegurar que només recordar haver trobat la nena estirada a casa seva i que la va intentar reanimar.

 

De la violació a l'abús sexual

Les proves forenses que es van practicar a la nena han confirmat que l'home no la va violar però sí que hi ha indicis que apunten que va patir «manipulació vaginal», fet que podria considerar-se també un abús sexual a menors. Caldrà veure quina tipificació judicial acaba imputant la magistrada al detingut.