La Guàrdia Civil deté tres germans a Lleida acusats d’enaltir el terrorisme jihadista a través d’Internet

La Guàrdia Civil deté tres germans a Lleida acusats d’enaltir el terrorisme jihadista a través d’Internet| Text i fotos: ACN

 

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres a la matinada tres germans a Lleida acusats d'enaltir el terrorisme jihadista a través d'Internet. Es tracta de tres individus de 25, 29 i 31 anys que gestionaven diferents comptes en diverses xarxes socials i plataformes digitals des d'on difonien la propaganda jihadista arribant a justificar i enaltir activitats concretes d'alguns grups. 

“Utilitzen internet però no són terroristes, treballen a la fruita”. Així ho ha explicat Imran Ahmed, l'únic dels quatre germans d'origen paquistanès que no s'ha endut la policia. Els altres tres, de 25, 29 i 31 anys els ha detingut la Guàrdia Civil quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia acusats d'enaltir el terrorisme jihadista a través d'Internet. Imran Ahmed, però, ha assegurat que “són innocents”, que viuen a Lleida des del 2009 i que “ser religiós no vol dir ser terrorista”. “Nosaltres treballem per guanyar-nos la vida i perquè les nostres famílies visquin bé”, ha afegit.
 
Les detencions han tingut lloc al número 17 del carrer de Pere de Cavassèquia del barri de Pardinyes de Lleida. Una trentena d'agents de la Guàrdia Civil han registrat l'habitatge durant vuit hores i s'han endut ordinadors, telèfons mòbils, documentació i material informàtic per intentar esbrinar fins on van arribar les tasques de difusió propagandística a través d'Internet i si formaven part d'una xarxa més gran. Al pis viuen els quatre germans amb altres familiars i amics.
 
“No han fet res. Sí que són religiosos, sobretot els meus dos germans que tenen barba, perquè Mahoma tenia barba, però ser religiós no vol dir ser terrorista”, ha dit Imran Ahmed, que ha lamentat que no li han deixat parlar amb ells per dir-los “que no es preocupessin que són innocents”.
 
Segons la Guàrdia Civil, els tres detinguts gestionaven diferents comptes en diverses xarxes socials i plataformes digitals des d'on difonien la propaganda jihadista arribant a justificar i enaltir activitats concretes d'alguns grups. Segons ha informat el Ministeri de l'Interior, entre els continguts que difonien, hi hauria abundant propaganda a favor del DAESH, dels talibans i altres grups de nacionalitat pakistanesa. Entre ells, vídeos que justificaven les execucions de l'Estat Islàmic, crides a l'aplicació de la 'sharia' o comentaris en contra de la comunitat xiïta. L'operació, que ha començat a les quatre de la matinada, ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.
 
D'acord amb les investigacions, els detinguts havien aconseguit que cada vegada un major nombre de persones del seu entorn s'involucressin en l'enaltiment dels grups terroristes i justificació de les accions violentes, segons el Ministeri de l'Interior.