La Guàrdia Civil de Lleida celebra la Festa del Pilar

La Guàrdia Civil de Lleida celebra la Festa del Pilar| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Les instal·lacions de la Comandància de la Guàrdia Civil, al Secà de Sant Pere, han acollit l’acte institucional organitzat pel cos de seguretat amb motiu de la patrona del Cos, la Verge del Pilar, al qual assisteixen les principals autoritats civils, locals i provincials, així com els representants de les forces i els cossos de seguretat -Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Policia Andorra, Gendarmerie Française i Servei de duanes francès i andorrà- i de l’Exèrcit.

L’acte institucional ha anat precedit de la tradicional missa en honor a la Verge del Pilar, a la Catedral Nova, que ha oficiat el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a l’acte institucional organitzat per la Guàrdia Civil amb motiu de la patrona del Cos, la Verge del Pilar. El paer en cap ha incidit en la col·laboració amb què treballen els diferents cossos de seguretat, com són la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, per garantir la seguretat a la ciutat, així com la protecció i el servei al ciutadà. Ros ha assenyalat que en aquest treball hi participen coordinadament altres col·lectius, com els Bombers o els voluntaris de Protecció Civil. Tall de veu Àngel Ros
 
La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha assistit a l’acte que ha estat presidit per la subdelegada del Govern, Imma Manso, amb el Comandament Cap Interí de la Comandància de Lleida, Vicente Luengo. En la celebració de la festivitat de la seva patrona, la Guàrdia Civil distingeix la professionalitat dels agents amb el lliurament de condecoracions. També es lliuren plaques de reconeixement a altres col·lectius i servidors públics que treballen amb el cos per desenvolupar les seves funcions. En aquest apartat, ha estat reconegut el Caporal Agustí Muñoz, cap de la Unitat d'Investigació i Policia Administrativa, qui ha rebut la placa de mans de l’alcalde. Com cada any, s’ha dipositat una corona de llorer en el monòlit que homenatja els Caiguts del Cos.