Edició 2021

La Guàrdia Civil celebra el dia de la Verge del Pilar

  • octubre 12, 2012
  • 3 min read
La Guàrdia Civil celebra el dia de la Verge del Pilar
La Guàrdia Civil celebra el dia de la Verge del Pilar

La Guàrdia Civil celebra el dia de la Verge del Pilar| Redacció – Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha presidit avui els actes de celebració de la Verge del Pilar com a Patrona de la Guàrdia Civil, juntament amb el comandant cap interí de la Comandància de Lleida, Vicente Luengo.

La subdelegada ha assistit a la Missa celebrada a la Catedral Nova i, posteriorment, ha presidit l’acte institucional de la patrona a les dependències de la Comandància amb l’assistència de les principals autoritats civils, locals i provincials, així com dels representants de les forces i cossos de seguretat (Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Lleida, Policia Andorrana, Gendarmerie Française i Servei de duanes  francès i andorrà) i de l’Exèrcit. En el decurs de l’acte, s’han imposat cinc condecoracions a cinc agents pels mèrits professionals i han dipositat una corona de llorer en el monòlit que hi ha a la Comandància en homenatge als Caiguts del Cos.
 
Manso ha destacat en la seva intervenció que “tot i que la Guàrdia Civil també està fent un exercici d’austeritat i contenció de despesa com la resta de serveis i departaments ministerials, continua desenvolupant les seves tasques professionals amb absoluta responsabilitat amb uns resultats plenament satisfactoris”. En aquest sentit, ha explicat que la Guàrdia Civil ha incrementat un 82% el nombre de paquets de tabac de contraban confiscats entre gener i setembre d’aquest any, mentre que el valor del tabac comissat ha pujat un 83%. 
 
Manso ha explicat que l’increment del tabac confiscat s’explica per “la professionalitat i esforç dels agents de la Guàrdia Civil, tant els que estan destinats a la duana de La Farga de Moles com en la resta de companyies, així com pel fet que els dispositius de control i vigilància establerts han donat resultat”. Així mateix, també ha que “la col·laboració de gossos ensinistrats que detecten tabac, drogues i diners també contribueix en les tasques de detecció que es fan en el recinte duaner de La Farga”.  
 
Segons les dades de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, entre gener i setembre de 2012 s’han confiscat 441.093 paquets de tabac de contraban (242.024 en tot l’any 2011) amb un valor de 1.640.611 euros (893.752 euros en tot l’any 2011). Pel que fa a la intervenció de divises en aplicació de la normativa sobre blanqueig de capitals, entre gener i setembre d’aquest any, la Guàrdia Civil ha intervingut 1.275.759 euros, una quantitat que, segons les previsions de la Comandància, superarà a finals d’any els 1.352.645 euros que es van intervenir en tot l’any 2011.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.