La Granadella presenta la 9a Fira de l’Oli de la primera premsada

La vicepresidenta Rosa Pujol, l’alcaldessa de La Granadella, Elena Llauradó, i el president de la Cooperativa de la Granadella, Ramon Barrull, han presentat aquest dilluns la 9a Fira de l’Oli de la primera premsada de La Granadella, que se celebrarà els dies 28 i 29 d’octubre, amb el títol ‘La primera premsada. Oli, art i gastronomia’.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Entre les activitats programades, destaquen la jornada tècnica ‘El cooperativisme a les terres de Lleida’, amb una xerrada i presentació del llibre ‘Oli d’oliva i cooperativisme a la Catalunya de Ponent. La Cooperativa de la Granadella (1920-2022)’, a càrrec de Ramon Muñoz. Altres activitats rellevants són el lliurament del Premi Primera Premsada (diumenge, dia 29, a les 12.00 hores, al Molí Nou), o la presentació de l’oli d’oliva arbequina de collita avançada, collita 2023-24, a càrrec de la cap del Panell Oficial de Tast d’Olis de Catalunya, Àngels Calvo (dia 28 d’octubre, a les 13.30 hores, a la Cooperativa).

La jornada de diumenge, tal com ha explicat Elena Llauradó, acollirà la Fira de Productes de Proximitat, a l’esplanada de la Cooperativa, la 6a Caminada entre oliveres ‘La Primera Premsada’, un esmorzar de brasa amb l’oli nou Degustus (a les 09.00 hores i venda anticipada), visita el Museu de l’Oli de Catalunya (a partir de les 09.30 hores), un taller de pintura amb oli, al molí nou, a càrrec de l’artista Marta Arañó (10.00 hores), i un vermut musical amb el grup ‘Vi Blanc’, davant el molí nou.

Ramon Barrull ha explicat que la qualitat de l’oli serà bona i que es preveu entre un 70% i un 80% la rendibilitat de les terres. «Tenim en compte que som zona de regadiu, vull expressar la meva preocupació per la psicosi que s’ha generat al voltant del preu de l’oli. Aquells que, com nosaltres, som productors i venen directament mantindrem preus d’entre 40 i 45 € per a les garrafes de 5 litres».

Per la seva banda, Rosa Pujol, ha destacat la importància de posar en relleu «aquest or líquid que produïm a casa nostra i que és d’altíssima qualitat». Durant la fira es preveu una venda d’entre 8.000 i 10.000 litres d’oli, i que la producció total pujarà als 600.000 quilos.