La Generalitat reduirà la subvenció a les escoles bressol l’any vinent

La Generalitat reduirà la subvenció a les escoles bressol l’any vinent| Redacció – Fotografia: L. Biela

 

La Generalitat ha donat a conèixer les mesures que aplicarà el curs vinent a les escoles bressol. Per una banda, reduirà les ajudes que fins ara es destinaven a aquests centres i per altra, canviarà el model de pagament de la quota. Pel curs vinent està previst que les famílies paguin en funció de la seva renda, una mesura que afectaria a les 18 escoles bressols municipals de Lleida.

Per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquestes decisions són un “atac clar contra l’ensenyament públic”. El paer en cap ha explicat que per a la Paeria l’ensenyament comença en l’etapa de zero a tres anys, un tram que els ajuntaments i una part dels centres concertats han cobert perquè entenen que “forma part del procés d’educació de la persona” i que s’ha tirat endavant des d’una perspectiva educativa i, també, de conciliació de la vida laboral i familiar.
 
Així mateix, Ros ha manifestat també que el model basat en el pagament de les Escoles Bressol en funció de la renda de les famílies “és absolutament contrari a tota idea de progrés”. Per a l’alcalde, amb aquest sistema “s’està dient que els nens de famílies amb menys recursos econòmics vagin a l’escola pública i que els que en tenen més, a la privada. Això està fent i causarà guetos i un model de societat que no s’adiu a cap concepte de progrés”, ha indicat. El paer en cap ha afirmat que “l’impost de la renda ha de ser progressiu en funció dels ingressos de les persones i de les famílies però que els “serveis públic no poden ser proporcionals a la renda perquè d’aquesta manera es fracciona la societat”.
 
La ciutat de Lleida té 18 escoles bressol municipals que “formen part d’un projecte educatiu de ciutat i de les seves famílies”, ha explicat l’alcalde. “No es pot reduir de forma unilateral al cinquanta per cent l’aportació de la Generalitat a una part tan important del cicle educatiu”, ha afegit.
 
El paer en cap ha anunciat que l’Ajuntament de Lleida mantindrà els imports de les taxes aprovades del proper curs, per al qual les matrícules ja s’han realitzat: “No es poden canviar les regles del joc a meitat de partit”.