Sense Categoria

La Generalitat inicia el pla per acabar amb els peatges el 2019

Avatar
  • juliol 17, 2017
  • 2 min read
La Generalitat inicia el pla per acabar amb els peatges el 2019

Josep Rull a la roda de premsa posterior a la reunió amb el grup de peatges. | CatalunyaDiari.cat

 

A partir de l’1 de gener de 2019 s’acabaran els peatges a les carreteres catalanes, així ho anunciava Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a la reunió que ha celebrat aquest dilluns amb el grup de peatges per col·locar les bases d’un nou projecte de gestió de la xarxa viària. El nou sistema, la vinyeta, és un sistema similar a l’utilitzat a Àustria i que es preveu que també es faci a Alemanya, que permetrà aixecar totes les barreres dels peatges de Catalunya a partir del gener de 2019.

Rull considera que la reunió és un punt de partida per la configuració d’aquest nou model en el qual porten treballant des de 2016, i ha convocat el grup de peatges el pròxim octubre per avançar en el nou projecte. Durant la trobada, el conseller ha donat al grup de peatges un document amb els punts que conformaran els detalls de la vinyeta.

 

Està previst tramitar la llei durant l’any vinent per tal de posar-la en vigor l’1 de gener de 2019, moment en què la vinyeta es materialitzarà en una tarifa plana d’entre 40 i 110 euros (la quantitat final està per determinar) per a vehicles matriculats a Catalunya, i en una vinyeta que es podrà adquirir per setmanes, mesos i per un any per als vehicles de pas. Pel que fa als vehicles elèctrics i els que realitzin pocs quilòmetres es preveuen bonificacions del 100%, mentre que els vehicles pesats pagaran una vinyeta més elevada.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *