Sense Categoria

La Generalitat aporta 50.000 euros a les 19 vivendes oficials del Bisbat de Lleida

LleidaDiari
  • desembre 11, 2014
  • 2 min read
La Generalitat aporta 50.000 euros a les 19 vivendes oficials del Bisbat de Lleida

La Generalitat aporta 50.000 euros a les 19 vivendes oficials del Bisbat de Lleida| Redacció – Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, acompanyat pel delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i el vicari general de la diòcesi de Lleida, Mossèn Ramon Prat, han signat aquest dimecres un conveni per finançar els allotjaments per a col·lectius especialment vulnerables del Bisbat de Lleida situats a l’edific del Seminari.

El Bisbat de Lleida és propietari de l’edifici del Seminari Diocesà, situat al carrer Maragall de Lleida, que consta d’un total de 19 allotjaments, i que es destinarà a col·lectius especialment vulnerables que requereixen la tutela i acompanyament per avançar en processos de responsabilitat social i convivència. Per aquests 19 allotjaments, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya farà una aportació de 50.000 euros.
 
La idea de destinar els pisos del Seminari a una finalitat social va sorgir l’any 2012 davant la necessitat d’habitatge que es va detectar des del Bisbat de Lleida de moltes famílies que havien estat desnonades. Des d’aleshores persones, entitats, empreses, i institucions s’han sumat a aquesta iniciativa solidària i s’han iniciat les tasques per rehabilitar i adaptar els pisos
 
El projecte de les Llars del Seminari de Lleida va, però, més enllà de la fase constructiva. Un equip de treballadors socials, educadors i psicòlegs acompanyaran les famílies seleccionades, mentre estiguin ocupant els habitatges socials, per tal d’ajudar a la seva reinserció amb programes de formació i readaptació pels adults i de reforç pels infants.
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, malgrat les dificultats pressupostàries del moment, s’ha volgut afegir a aquesta iniciativa amb l’aportació de 50.000 euros. La gestió dels allotjaments protegits així com la cessió a les persones o famílies que es determinin i que responguin al perfil d’especial vulnerabilitat, la farà la Fundació ‘Entre tots i per al bé de tothom’ intregrada pel Bisbat de Lleida, el Col·legi Episcopal, Càritas diocesana i l’Associació de Veïns del barri Universitat de Lleida.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *