Sense Categoria

La Fita Alta Madness de Sidamon tindrà deu dorsals

LleidaDiari
  • juliol 11, 2016
  • 2 min read
La Fita Alta Madness de Sidamon tindrà deu dorsals

La Fita Alta Madness de Sidamon tindrà deu dorsals| Redacció – Fotografia: Diputació de Lleida

 

El Pla d'Urgell acollirà aquest dissabte, a les 08.00 hores, la Fita Alta Madness de Sidamon, la primera cursa vertical i solidària que s'organitza a la comarca, que comptarà solament amb deu dorsals. La competició té una vessant solidària, ja que la recaptació anirà destinada a l'estudi de la miopatia miotubular, una malaltia minoritària que afecta un de cada 50.000 nounats.

L’organitzador de la cursa, Jordi Balagué, ha explicat que la peculiaritat de la cursa és que només hi ha deu dorsals que s’han subhastat a cegues i que aquesta competició consistirà a conquerir 100 vegades seguides la part superior de la Fita Alta, a Sidamon, en el mínim temps possible. En resum, un total de deu quilòmetres amb un desnivell de 1.400 metres positiu.
 
Segons els organitzadors, la limitació a deu dorsals es deu al fet, per una banda, que el tossal de la Fita Alta és molt petit i no pot allotjar molts corredors i, per l’altra, a la voluntat de ser una cursa minoritària per una malaltia minoritària. Aquesta cursa de pujar i baixar és un acte simbòlic que pretén reflectir l’esforç continuat que fan els pares d’en Lluc, un nen que pateix aquesta malaltia.
 
La cursa s'ha presentat aquest dilluns a la Diputació de Lleida. L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident quart, Jordi Latorre, i els organitzadors d’aquest esdeveniment, Jordi Balagué i Lluís Rosselló, del Grup Excursionista Serralada de Mollerussa. 
 
En aquests moments, tal i com ha indicat Lluís Rosselló, a través de la subhasta dels deu dorsals, tant a particulars com a clubs de la comarca, s’han recaptat 1.720 euros aproximadament, que es donaran per la investigació d’aquesta malaltia minoritària, la miopatia miotubular. Tot i això, si algú hi vol col·laborar ho pot fer a través d’un ingrés en el compte bancari de la seva pàgina web www.fitaltamadness.wordpress.com.
 
També el podi dels guanyadors serà peculiar i la primera persona que acabi les 100 pujades i baixades serà proclamada la 'Bèstia de la Fita Alta' i rebrà una samarreta amb el títol corresponent.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *