La DGT incorporarà militars per exercir com a examinadors de trànsit a partir del 2018

A partir del 2018 hi haurà militars que exerciran com a examinadors de trànsit | Arxiu

 

El director general de Trànsit, Gregorio Serrano, ha confirmat que la DGT convocarà, el gener del 2018, un total de 36 places, perquè el personal de tropa i marineria del Ministeri de Defensa pugui accedir a la plaça d'examinador de trànsit. Segons informa 'El Periódico', Serrano també ha estimat que l'1 de desembre del 2018 hi haurà un total de 928 examinadors de plantilla. Això sí, sense comptar amb les possibles jubilacions durant aquest període, que la mateixa DGT afirma que seran entre 20 i 35 aquest 2017, i entre 20 i 30 el 2018. Això vol dir que el nombre total d'examinadors serà de 876, entre 89 i 114 més. Segons ha explicat Serrano, aquesta primera convocatòria està destinada als militars, i es preveuen uns 32 aprovats, que s'incorporaran l'1 d'abril del 2018.

Tal com ha avançat aquest dimarts la Cadena SER, Trànsit té previst convocar un total de 100 places, perquè els militars de més de 45 anys puguin exercir d'examinadors, amb l'objectiu d'incrementar el nombre de treballadors d'aquest col·lectiu, A més, no es descarten noves convocatòries en el futur. Perquè aquests treballadors puguin exercir, hauran de seguir un programa de preparació d'11 setmanes, un requisit comú per a tots aquells que volen accedir a aquesta plaça, excepte els que ja examinen i volen pujar del nivell C2 al C1. 

 

Al mateix temps, el director de la DGT ha assenyalat que abans de finalitzar aquest 2017 es convocaran 435 places de promoció interna, perquè els treballadors puguin millorar la seva situació laboral i retributiva. D'aquesta forma, els funcionaris que pertanyen al grup C2, uns 432 treballadors, podran accedir al subgrup C1, una nova especialitat creada pel Govern.