La Cursa Templers torna a Lleida carregada d’activitats

La Cursa Templers torna a Lleida carregada d’activitats| Text i fotografies: Laura Biela

 

Lleida tindrà un any més la Cursa Templers, que el proper dissabte, dia 13 de juny, arribarà a la novena edició, gràcies al treball conjunt de Km0 i l'Associació Esportiva Ekke i el patrocini de celler Raimat, qui obsequiarà a tots els corredors amb una ampolla de vi 'Ànima de Raimat'.

Quan encara queda més d'una setmana per a la prova ja hi han 500 corredors inscrits, tot i que els organitzadors “confien en assolir el miler de participants”, segons ha explicat durant la presentació d'aquest divendres el director tècnic de la cursa, Ivan Espílez, qui ha avançat algunes de les novetats d'aquesta novena edició.
 
Per animar a les famílies a que participin d'aquesta gran festa, la Cursa Templers ha programat una sèrie d'activitats per als més petits de la casa, amb l'objectiu que s'impliquin i comencin a relacionar-se amb l'esport i el turisme de la ciutat. En aquest sentit, d'11.00 a 12.30 hores, aproximadament, es durà a terme la Festa Super3, amb diversos espectacles infantils de la mà dels coneguts personatges televisius. L'activitat està oberta als socis i no socis del Club Super3, ja que els no socis poden adquirir fins el proper dijous les invitacions als supermercats Plusfresc (per cada compra superior a 6 euros en gelats Glas es rebrà una entrada per la festa) o bé a partir de divendres al mateix Castell de Gardeny, a un mòdic preu de tres euros, un dels quals anirà destinat al Centre d'Iniciatives Solidàries de la ciutat. Tots els participants rebran una invitació per aquesta festa. A dia d'avui, ja se n'han repartit unes 3.000.

 

A la tarda, els nens nascuts entre el 2001 i el 2011 podran participar en les curses infantils que s'han organitzat, on s'espera la participació de 300 persones. Tots ells rebran una medalla i una samarreta commemorativa de la festa, patrocinada per Enèresi Clínica Dental. En total hi haurà quatre recorreguts, tots amb sortida des del Castell de Gardeny.
 
Cursa dels Templers 2015
L'eix central de la jornada, la Cursa Templers 2015, també presenta novetats. I es que enguany ha variat part del recorregut. En aquest ocasió passarà per la zona del Passeig de Ronda i l'Avinguda Ricard Vinyes.
 
La sortida de la cursa, durant els minuts previs, també hi ha prevista una sorpresa musical, que els organitzadors no han volgut desvetllar.
 
Un cop acabada la cursa, els participants i acompanyants podran gaudir d'una fideuà popular, amenitzada per una actuació musical en directe en un entorn únic a la ciutat: el Castell de Gardeny. Seguidament, a les 22.30 hores es durà a terme el lliurament de premis. Es calcula que el fi de festa tingui lloc a les 00.00 hores.
 
La recollida de dorsals es durà a terme el divendres, dia 12 de juny, de 17.00 a 19.00 hores, al Castell de Gardeny, i dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores en el mateix punt.
 
Des de l'organització es recorda que les vies per on passa la prova es veuran afectades al trànsit durant el proper dissabte a la tarda. Per aquest motiu, recomanen no utilitzar el cotxe en la mesura del possible.

rn