La Crida per Lleida-CUP demana a la Paeria l’obertura d’un expedient disciplinari a Ilnet

La Crida per Lleida-CUP demana a la Paeria l’obertura d’un expedient disciplinari a Ilnet| ACN – Fotografia:

 

La Crida per Lleida-CUP ha demanat a la Paeria l'obertura d'un expedient disciplinari a Ilnet, empresa concessionària dels serveis de neteja viària i de recollida de residus a la capital del Segrià, per presumpte incompliment de contracte, després d'haver donat de baixa set vehicles de la seva flota sense procedir-ne a la seva substitució. 

Des de la formació consideren que aquestes baixes “poden ser constitutives d'infracció molt greu per incompliment del contracte de privatització del servei”, tenint en compte que aquest detalla que és obligació de l'empresa concessionària fer-se càrrec de la logística material descrita en el plec de condicions on consten aquests vehicles amb matricula detallada.
 
La Crida per Lleida-CUP considera que el fet que Ilnet hagi domat de baixa aquests set vehicles “suposa un incompliment del plec de clàusules administratives” que regeix el contracte d'aquest servei privatitzat. La formació va ser l'única que va votar en contra, en el darrer ple municipal, de la proposta d'apartar aquests vehicles del servei de neteja urbana tal com demanava la Paeria en els informes de Patrimoni i Medi Ambient. “Uns informes que, recollint la petició d'Ilnet, fan constar únicament que s'ha comprovat que els vehicles estan actualment fora de servei”, segons la Crida. 
 
La formació demana també que es doni compte d'aquest fet a la Comissió de seguiment dels serveis municipals de neteja i a la nova Comissió d'estudi de les concessions promoguda per la Crida per Lleida-CUP i aprovada en el darrer ple municipal. 
 
Cal recordar que la Crida per Lleida va presentar al juliol el seu full de ruta per a la municipalització dels serveis públics municipals amb l'objectiu d'iniciar un procés a mig-llarg termini per reobrir el debat sobre els serveis públics, aturar-ne la privatització dels que encara queden en mans públiques i començar a revertir, poc a poc els privatitzats. Un procés que Crida per Lleida vol fer amb diàleg constant amb els treballadores de les empreses privatitzades.