La Crida aposta per un canvi en el model de ciutat i anuncia una oposició constructiva però contundent

La Crida aposta per un canvi en el model de ciutat i anuncia una oposició constructiva però contundent| Redacció – Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

 

L'assemblea de Crida per Lleida ha decidit per consens no investir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ni Antoni Postius durant el primer ple de la nova legislatura. La candidatura municipalista no comparteix el seu model de ciutat, de societat ni de país. La formació anuncia que no donarà suport a qui ha construït una ciutat que privatitza serveis i espais públics ni a la formació que ostenta el govern de la Generalitat, que ha dut a terme les pitjors retallades en els serveis públics que es recorden i que impulsa un Consorci Sanitari a Ponent, punta de llança de la privatització de la sanitat.

La Crida per Lleida ha anunciat que aquests quatre anys exercirà una oposició “a peu de carrer”, el que significa que la seva tasca a la Paeria només serà un mitjà i no un fi, un mitjà a favor de les lluites ciutadanes en dues direccions: dur la lluita del carrer a la institució i dur la informació de la Paeria al carrer.
 
La candidatura ha anunciat que treballarà per un nou model de ciutat compromès socialment amb la transformació del sistema capitalista, compromès nacionalment amb la consecució de la independència mitjançant un procés constituent d'arrel popular, i compromès democràticament per practicar una altra política, realment participativa, on la gent tingui veu i vot més enllà de cada quatre anys.
 
Els principals eixos de treball seran la recuperació del control municipal dels serveis públics, l'obertura de l'Ajuntament a la participació, la paralització dels desnonaments i en favor del dret d'habitatge, la introducció d'una política feminista transversal a la Paeria i l'impuls i la reorganització del Casal de la Dona. La Crida per Lleida també vol recuperar les Basses d'Alpicat com a gran parc verd d'ús públic, augmentar els espais verds i treballar per l'impuls de l'Horta, lluitar per un model d'economia social i per la eradicació de la pobresa i l'exclusió als barris i carrers. Finalment, la formació donarà suport a la igualtat de drets, lluitarà perquè la universalitat de l'educació i la cultura sigui una realitat i donarà suport explícit des de la Paeria a favor de la independència de Catalunya.