Edició 2020

La Comissió Europea amplia a 20.000 tones les quotes de retirada de fruita d’os

  • agost 25, 2017
  • 2 min read
La Comissió Europea amplia a 20.000 tones les quotes de retirada de fruita d’os
La Comissió Europea amplia a 20.000 tones les quotes de retirada de fruita d’os

Fruita retirada del mercat per a fer-ne sucs per a beneficència | LleidaDiari.cat

 

La Comissió Europea (CE) ha anunciat l'ampliació en prop de 20.000 tones de les quotes de retirada de fruita d'os. Ho ha fet en resposta a les demandes fetes pel govern espanyol per tal de fer front a la situació de crisis que pateix el sector, que es perllonga des de fa quatre anys pel veto rus i aquesta campanya s'ha manifestat de nou provocant que hi hagi grans quantitats de producte a les càmeres frigorífics i es devaluï el que hi ha d'entrar registrant preus molt per sota de cost. Són en concret 19.550 les tones que se sumen a les quotes existents prèviament i a les quantitats ja retirades aquesta campanya en el marc de les mesures excepcionals. El Ministeri d'Agricultura ha convocat per dilluns al sector per informar del procediment mentre aquest divendres hi haurà novament una gran mobilització del sector a l'A-2 a Soses (Segrià).

La mesura ha estat presentada aquest dijous a la tarda en una reunió del grup d'experts d'estats membre celebrada a Brussel·les i s'aprovarà formalment els dies vinents. La seva aplicació serà, en qualsevol cas, retroactiva des del 3 d'agost, data en què el Ministeri d'Agricultura va fer la petició a la Comissió de l'adopció de mesures.

 

D'altra banda i amb l'objectiu d'alleugerir la situació financera dels productors de fruites i hortalisses, el Ministeri d'Agricultura s'ha compromès a traslladar al Ministeri d'Hisenda la demanda de reducció de mòduls aplicables a la declaració de l'IRPF de 2017 per als productors, tal com ja es va aprovar per al 2016.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.