La Casa de Aragón ofereix el tradicional festival de jotes del Pilar

La Casa de Aragón ofereix el tradicional festival de jotes del Pilar| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La plaça de Sant Joan ha acollit un any més l’actuació folklòrica que l’agrupació raíces de Zahute, de la Casa de Aragón, ha ofert amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu del Pilar. Abans de l’actuació folklòrica, ha tingut lloc la processó amb la Verge del Pilar que ha sortit de la seu de la Casa de Aragón fins a l’església de Sant Joan, on ha tingut lloc la missa baturra i l’ofrena floral a la verge.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha felicitat l’entitat regional pels actes que ha organitzat a la ciutat per celebrar aquesta festa i per omplir la plaça amb els balls i càntics tradicionals aragonesos. Ros ha saludat el president de la casa regional, Jesús Moner, i el president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida, Cosme García, i ha convidat els presents a gaudir del festival de jotes. Diversos regidors de l’Ajuntament també han participat en els actes de les Festes del Pilar, així com al posterior dinar de germanor.
 
La setmana passada, l’alcalde va assistir a l’inici de les Festes del Pilar a Lleida, amb la lectura del pregó, a càrrec de la diputada Conxita Tarruella. En aquest acte d’obertura del programa de festes es va nomenar soci d’honor de l’entitat el regidor Joan Gómez. Des de dijous passat fins avui, la casa regional ha preparat diverses activitats, que clouen avui, festivitat del Pilar.