La biodiversitat de Lleida és la protagonista de les Ecoactivitats del 2023

Arrenca una nova edició amb una cinquantena de propostes adreçades a tots els públics sobre diferents temes d’interès ambiental. Dins del programa, es durà a terme visites guiades als Espais Naturals dels Secans, a la biodiversitat urbana de Lleida i als Aiguamolls de Rufea. A més, s’han organitzat tallers entorn del compostatge, l’hort ecològic, aprendre a fer compost i anellament d’aus. Entre les propostes també figura una jornada de visita a les renovades instal·lacions del Centre de Tractament de Residus (CTR) Municipals del Segrià, ubicat a Montoliu de Lleida. Tindrà lloc el 25 de novembre, amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Les primeres activitats del programa, que es va iniciar el gener, han estat el cens d’ocells hivernants als espais humits de Lleida, un anellament d’aus al Parc de la Mitjana i una caminada als Aiguamolls de Rufea.

 

Les Ecoactivitats, en marxa des del 2010, són una eina per apropar a la ciutadania espais i temes ambientals. Ofereixen activitats naturalistes (censos d’ocells, anellaments o visites guiades a espais naturals del municipi) i d’altres com gestió dels residus, agricultura ecològica o eficiència energètica…

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’any passat es van realitzar un total de 55 ecoactivitats, en què van participar més de 3.000 persones. En la darrera edició, les diferents sessions es van centrar en la biodiversitat urbana (punts d’observació d’invertebrats i ocells), els espais naturals del municipi (la Mitjana, els Aiguamolls de Rufea i Torreribera), l’estalvi energètic i les energies renovables (visites a una planta fotovoltaica i a un edifici bioclimàtic) i la gestió dels residus.

 

L’Ajuntament de Lleida desenvolupa, a més de les Ecoactivitats, diferents programes d’educació ambiental, com l’Agenda 21 Escolar, que aglutina centres educatius del municipi que desenvolupen projectes ambientals, o el programa Lleida en Viu, que ofereix activitats i visites a espais d’interès ambiental per escolars i col·lectius.