La Baldufa porta l’Arrivederci Confetti a Mèxic

La Companyia de Comediants La Baldufa fa les maletes per portar el seu espectacle Arrivederci, Confetti al 16è Festival de Tradiciones de Vida y Muerte, un festival multidisciplinari d’arts escèniques que se celebra al Parque Xcaret de Mèxic, a Playa del Carmen. Entre el 30 d’octubre i el 3 de novembre el grup lleidatà hi farà 9 passis de l’Arrivederci, Confetti, una obra on tres pallassos ploren la mort del seu líder, Confetti. «Van veure l’espectacle i van considerar que la manera de tractar-hi la mort encaixava en aquest gran festival que es fa al voltant de la
celebració del dia dels morts» explica Enric Blasi, de La Baldufa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Festival de Tradiciones de Vida y Muerte acull espectacles de tot el món i també mostra les representacions culturals i tradicionals més significatives del món Maia al voltant del Hanal Pixán, que és la celebració del dia dels morts a la regió de Quintana Roo. El parc Xcaret, un parc que dona cabuda a la natura, la cultura i la tradició, és la seu principal del Festival. «Hem dissenyat una escenografia específica que han construït des del Parc, i des d’aquí portarem l’attrezzo, el vestuari i les ganes que la gent de Mèxic es pixi de riure amb un espectacle que sempre ha tingut una gran resposta allí on hem anat» explica Carles Pijuan, de La Baldufa.

«A La Baldufa ens encanta barrejar i per això estem feliços de formar part d’una programació amb propostes artístiques maies, de tot Mèxic i també internacionals, en un parc que dona gran importància a l’ecologia i a la cultura», comenta Emiliano Pardo, de la companyia. L’expedició a Mèxic, inicialment prevista per al 2020, es va haver d’ajornar per la pandèmia, i ara finalment serà realitat. Serà la segona vegada que la Baldufa actua a Mèxic, després de portar el Baró de Munchausen a Guadalajara el 2009.