Cultura

La Baldufa estrena a Lleida ImPERFECT

Marta Romera
  • octubre 5, 2022
  • 2 min read
La Baldufa estrena a Lleida ImPERFECT

El Teatre de La Llotja acollirà el pròxim 8 d’octubre ImPERFECT, la darrera creació de La Baldufa amb direcció de la coreògrafa Sol Picó. Serà el primer cop que es podrà veure l’espectacle acabat a la ciutat de Lleida, després de la seva estrena a l’estat espanyol al Teatro Cánovas de Màlaga, de la gran acollida en l’estrena a Catalunya a la Mostra Igualada, i del seu pas pel Festival Sismògraf d’Olot i el Festival Grec de Barcelona. Es tracta d’un espectacle de dansa per a tots els públics a partir de 8 anys.

El punt de partida són les imperfeccions, els reptes, les segones oportunitats i del dret a reinventar-se. Així, sota la direcció de Sol Picó, l’Enric Blasi, l’Emiliano Pardo i el Carles Pijuan s’han enfrontat, per primer cop, al repte de ballar sobre l’escenari. «La Baldufa sempre hem tingut una trajectòria heterogènia. Ens motiva la barreja, el mestissatge escènic, la creació no convencional, i intentem que cada espectacle, tot i que begui del passat, sigui un nou repte» explica Enric Blasi, i afegeix: «En aquest cas ens vam proposar un repte en majúscules i ho hem fet posant-nos en les millors mans possibles, les de la Sol Picó. Ens encanta poder portar aquest reguitzell d’imperfeccions a casa nostra, serà una estrena molt especial». ImPERFECT va néixer en un moment de canvi social, de pors i d’incerteses pel futur que vindrà. Tres cossos inexperts i imperfectes que decideixen reinve ntar-se, jugar com a nens, i experimentar amb la dansa -un llenguatge completament nou per a ells-.

Són tres persones adultes, superant els seus límits i explorant les seves possibilitats. En una societat que imposa el que és idoni a cada edat, es pot aprendre a ballar als 50 anys? Un espectacle de reflexió vers les mateixes limitacions, descoberta de la bellesa no convencional, i de recerca de les il·lusions. El dia abans la companyia també realitzarà un passi escolar de l’espectacle dins el programa ‘Educació a l’Abast’ de l’Ajuntament de Lleida, per a professorat i alumnat de centres educatius de la ciutat.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *