Sense Categoria

L’Estat intervindrà els Mossos, com una primera mesura, en aplicar l’article 155

Avatar
  • octubre 20, 2017
  • 2 min read
L’Estat intervindrà els Mossos, com una primera mesura, en aplicar l’article 155

 

Com ja s'havia anunciat fa uns dies, en cas d'aplicar-se definitivament l'article 155, l'Estat començaria intervenint algunes de les institucions catalanes amb més força. Així doncs, el pla de Rajoy passa per, en primer lloc, prendre les rendes dels Mossos d'Esquadra, de la televisió pública catalana i el control dels pressupostos de la Generalitat. A més, també s'apunta que podrien incloure vigilància a les escoles per evitar els suposats episodis d'adoctrinament. Així ho ha confirmat la secretaria d'igualtat del PSOE, Carmen Calvo en una entrevista per 'Espejo Público'.

Susanna Griso ha preguntat a la socialista si la intervenció es farà efectiva en aplicar-se l'article, al que Calvo ha contestat: «Evidentment. L'Estat democràtic té instruments democràtics en si mateixos perquè d'ells depenen els drets i les llibertats de tots». A més ha lamentat l'actuació de la Generalitat i ha afegit: «Els independentistes, convertint-se en secessionistes, s'han cregut que els únics drets i llibertats possibles eren els seus. Han volgut muntar una revolució contra la democràcia».

 

Així doncs, després que la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela deixés en llibertat a Josep Lluís Trapero amb mesures cautelars, aquest podria ben aviat perdre el control dels Mossos. I és que per Rajoy, assegurar l'ordre públic és una de les mesures més urgents, i ho podria fer via l'aplicació de la llei de Seguretat Nacional. Aquesta primera mesura podria arribar demà, després de la reunió del Consell de Ministres.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *