L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils demana el relleu urgent dels agents enviats a Catalunya

L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils demana el relleu dels agents enviats a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha demanat aquest dijous al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido el relleu dels agents enviats a Catalunya, «davant la dilació de temps de la crisi» i el «malestar i esgotament» dels guàrdies civils. L'AEGC recorda que molts d'ells ja fa més d'un mes que es troben a Catalunya, «descansant en molts casos un sol dia a la setmana», aguantant desenes de protestes als seus hotels i «vivint en barracons militars». «A més, cal afegir a tota aquesta tensió laboral l'allunyament de les famílies i els dubtes sobre com estaran vivint tot el que veuen als mitjans de comunicació», destaca l'associació.

 

L'entitat comenta que la crisi no té solució «a curt termini» i «els guàrdies civils no poden ni han d'afrontar els següents dies i setmanes en aquesta situació». És per això que demanen al ministre Zoido un «relleu urgent», perquè altres agents continuïn amb «la feina que han estat realitzant brillantment» els guàrdies civils enviats a Catalunya. «Voluntaris, estem segurs, no faltaran», assegura l'associació. 

 

La demanda arriba en un moment de màxima tensió política al nostre país, ja que avui mateix el president Carles Puigdemont ha respost al requeriment de Mariano Rajoy avisant que, si no atura la repressió i no vol dialogar, el Parlament declararà la independència. La reacció de Moncloa no s'ha fet esperar, i el govern espanyol ha confirmat que continuarà amb els procediments per activar l'article 155. Dimarts, Interior va prolongar novament l'estada dels vaixells que té atracats als ports de Barcelona i Tarragona, que es quedaran, com a mínim, fins al 2 de novembre.