Sense Categoria

Krregades de Romanços i David Pradas presenten a Verdú ‘Dotze llunes en un cove’

LleidaDiari
  • juliol 25, 2022
  • 4 min read

El grup lleidatà de polifonia vocal Krregades de Romanços i el pianista i compositor de Castellserà, David Pradas presentaran aquest dijous 28 de juliol a les 22.00 hores a Cal Prim de Verdú (taquilla inversa), el seu nou espectacle musical, anomenat 'Dotze llunes en un cove', que suposa un homenatge al centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya i el del naixement de l'escriptor i poeta visual agramuntí, Guillem Viladot, impulsor de la poesia concreta a Catalunya.

 

El nou espectacle es presentarà en el marc de l'11è cicle de concerts, que té lloc en aquest escenari de la població de l'Urgell. El següent concert de presentació de l'espectacle tindrà lloc el divendres 9 de setembre a la Seu Vella de Lleida, coincidint amb el cicle 'Nits de lluna plena al Claustre'.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El concert es presenta amb una temàtica al voltant de la nit, en el qual les cançons de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya i els poemes de Guillem Viladot es donen la mà. Dividit en tres parts, obren l'espectacle les Krregades de Romanços amb la interpretació de quatre temes recollits a les comarques lleidatanes pels col·lectors i col·lectores per l'Obra del Cançoner Popular; a continuació, el David Pradas interpreta quatre temes per piano sol, inspirats en la temàtica del concert; i, en tercer lloc, el grup i el compositor es fusionen musicalment mentre posen música i sentiment a quatre poemes de Viladot al voltant de la nocturnitat i tot allò que l'envolta.

Krregades de Romanços i David Pradas presenten a Verdú ‘Dotze llunes en un cove’ | Krregades de Romanços

 

Krregades, divulgadores de l'obra del Cançoner

Des de fa més d'una dècada, les Krregades de Romanços s'encarreguen de divulgar l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, creant fins i tot tallers a les escoles, de forma que les cançons es transmetin dels professors als alumnes a través de la tradició oral. La proposta de 'Dotze llunes en un cove' vol potenciar la cançó popular com a element patrimonial cultural immaterial i com a eina de participació com a individu i com a col·lectiu. L'Obra del Cançoner Popular de Catalunya (OCPC) va ser una institució fundada l'octubre del 1921 a Barcelona pel mecenes Rafael Patxot, sota la direcció de Francesc Pujol, per promoure la cerca i recollida dels materials literaris.

 

Sobre Krregades de Romanços

Les Krregades de Romanços són: Raquel Garcia, Montserrat Canela i Montse Nicuesa. La formació va néixer a les Terres de Ponent l'any 2010. Dedicades en un inici a la interpretació de la música tradicional mediterrània, la feina d'aquests primers anys les ha portat a quedar finalistes en el 5è concurs 'Sons de la Fira de la Mediterrània' de Manresa el novembre del 2012. Va ser llavors quan van presentar la seva primera maqueta anomenada 'Polifonia Mediterrània'.

 

En el seu primer espectacle 'Obrint el bagul', el grup va mostrar músiques tradicionals i populars de la Mediterrània, incloent-hi la música sefardita, però després ha anat focalitzant cada cop més la seva atenció cap a la música tradicional de Ponent, de manera que, ja a partir del seu segon espectacle, 'Cançons rellogades', el grup ha ofert al públic un repertori exclusivament lleidatà, que conforma un recorregut musical que va des del Pla de Lleida fins a l'Alt Pirineu.

 

Des d'aleshores les Krregades busquen i canten melodies recollides de Ponent que hagin quedat en l'oblit. En la seva penúltima proposta, 'Viatjant per Ponent', el grup va oferir un concert amb cançons de totes les comarques lleidatanes.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *