Jutgen a un home acusat d’apunyalar al coll el propietari d’una botiga de queviures de Lleida

La Fiscalia demana 6 anys de presó per a un home acusat d’un delicte de temptativa d’homicidi que serà jutjat dimecres dia 19 a l’Audiència de Lleida. Segons el Ministeri Públic, els fets van tenir lloc el 21 de febrer de 2023, quan l’home va agafar una llauna de cervesa d’una botiga de queviures de la ciutat i es va negar a pagar-la, per la qual cosa va començar una discussió amb el propietari. Aquest últim va aconseguir fer fora de l’establiment a l’acusat que, un cop al carrer, va llançar la llauna a dins del local i també va tirar a terra un prestatge amb fruita. El propietari va sortir a recriminar-li la seva actitud i va ser llavors quan, segons Fiscalia, l’acusat li va clavar un ganivet al coll i va fugir.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El responsable de la botiga va ser intervingut d’urgència a l’hospital Arnau de Vilanova i l’agressor va ser detingut poc abans de la mitjanit per la Guàrdia Urbana. Segons el ministeri públic, l’apunyalament es va produir en una zona «d’extrem risc vital», motiu pel qual s’acusa l’home d’un delicte de temptativa d’homicidi, tot i que amb els atenuants d’embriaguesa i consum de drogues.

A banda d’això, demana que no pugui acostar-se a menys de 300 metres de la víctima i comunicar-s’hi durant 5 anys. També sol·licita que la indemnitzi amb 9.000 euros per les lesions (3.000) i les seqüeles (6.000) derivades de l’agressió.