Sense Categoria

El jutge creu que els pares de la Nadia van «orquestrar» una estafa servint-se de la malaltia de la seva filla

Avatar
  • novembre 14, 2017
  • 2 min read
El jutge creu que els pares de la Nadia van «orquestrar» una estafa servint-se de la malaltia de la seva filla

Imatge d'arxiu dels pares amn la Nadia | Cedida

 

El jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell dóna per finalitzada la instrucció de la causa per estafa de Fernando Blanco i Margarita Garau, pares de la Nadia, corroborant les proves obtingudes que podrien confirmar el delicte pel qual se'ls acusa. Segons explica el jutge en l'auto, els pares de la menor «haurien estat dedicant-se de forma conjunta a orquestrar una estafa, servint-se per a ells, de la seva filla d'11 anys». Per això, els acusats van acudir en multitud d'ocasions a diferents programes de televisió, van concedir entrevistes a diaris i «van arribar a emprar» la seva filla en actes benèfics amb públic en directe. Totes aquestes actuacions es justificaven, segons s'explica en l'auto, per recaptar fons i poder tractar a la nena que pateix una malaltia diagnosticada com tricotiodistrofia. No obstant això, tal com escriu el jutge, no s'ha acreditat despesa mèdica privada que excedeix dels 4.000 euros.

A més, en l'auto s'especifica la creació de l'associació Nadia Nerea que, en l'actualitat, manté en el seu compte 313.748 euros. Al seu torn, un altre compte a nom de la menor i la mare conté un saldo de 5.645 euros. De l'estudi dels comptes esmentats, assegura l'auto, es desprèn «una clara utilització de les mateixes per a costejar la vida dels investigats».
D'aquesta manera, es justifiquen despeses en supermercats, botigues d'electrònica o grans centres comercials, entre d'altres. En aquest punt, s'arriba a la conclusió, gràcies a la investigació per part dels Mossos, que els investigats haurien recaptat 1.111.317 euros en donatius a través de comptes bancaris.

 

D'aquesta quantitat, argumenta l'acte, únicament queden 313.748 euros bloquejats en comptes bancaris. Davant d'aquesta situació, el jutge sol·licita ja a les parts que es pronunciïn sobre la valoració dels indicis amb escrit d'acusació per donar obertura a la celebració del judici oral.
Cal recordar, que aquest dilluns L'Audiència de Lleida va arxivar la causa als pares de la Nadia perquè no ha quedat «mínimament justificat» que cometessin el delicte de pornografia infantil i exhibicionisme.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *