Sense Categoria

Justícia ratifica el segon grau penitenciari pels polítics catalans presos

Avatar
  • gener 10, 2020
  • 2 min read

Justícia ratifica el segon grau penitenciari per a tots els polítics independentistes presos | LleidaDiari.cat

El Departament de Justícia ha ratificat el segon grau penitenciari per a tots els polítics i líders de la societat civil independentistes condemnats a presó per sedició pel Tribunal Suprem.

 

L'equip del Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha ratificat la proposta de l'11 de desembre de les juntes de tractament dels centres penitenciaris de Mas d'Enric, Puig de les Basses i Lledoners.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Un procés d'inserció social «favorable»

Totes les resolucions subratllen un procés d'inserció social «favorable» però «el ponderen» tenint en compte la durada de les penes, d'entre 9 i 13 anys de presó. Amb tot, se subratlla que el règim en segon grau «també permet l'inici progressiu del retorn a la comunitat».

 

Ara, les classificacions es poden recórrer davant del jutge de vigilància penitenciària. La decisió que prengués aquest jutge es podria recórrer també, en última instància, davant del tribunal sentenciador, en aquest cas el Tribunal Suprem. A banda, des d'aquest dijous a la tarda, quan s'ha comunicat la decisió als presos independentistes, s'obre un nou període d'un màxim de sis mesos perquè les juntes de tractament revisin cada cas i, si s'escau, proposin un canvi de grau al Servei de Classificació.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *