Sense Categoria

La justícia dóna la raó a la Paeria i avala la llicència de seguretat de la discoteca Biloba de Lleida

Avatar
  • setembre 5, 2018
  • 3 min read

Imatge d'arxiu de la discoteca Biloba | Biloba

 

Resolució favorable de la Paeria en el contenciós que la Generalitat va emprendre contra la llicència municipal atorgada a la discoteca Biloba. La sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida número 1 ha desestimat el recurs presentat per la Generalitat i, per tant, avala l'activitat de discoteca que la societat Bluerenting Catalonia duu a terme en el polígon Neoparc així com la seva seguretat. Segons un comunicat de la mateixa Paeria, el jutge ha dictaminat que la llicència municipal atorgada per l'Ajuntament «'està emparada en el planejament urbanístic'».

 

Així mateix, que «queda provat que l'establiment queda fora de les zones d'intervenció i d'alert'» de la zona industrial i urbana en què es troba i, per al seu funcionament, «només és necessari la presentació del Pla d'Autoprotecció» que l'empresa ja va aportar. Segons l'Ajuntament de Lleida, d'acord amb la tramitació de la llicència que va realitzar l'Ajuntament de Lleida, el jutge estableix que l'administració local és la competent per resoldre el pla d'autoprotecció d'aquesta instal·lació.

 

Per contra, la part demandant, la Generalitat, arguïa que la llicència de la discoteca era nul·la perquè el pla d'autoprotecció tenia l'informe negatiu del Departament d'Interior de la Generalitat. Segons el jutge, aquesta aprovació correspon a l'Ajuntament i, per tant, el recurs contenciós administratiu ha de ser desestimat. La sentència no és ferma i contra la mateixa es pot presentar recurs d'apel·lació.

 

Queixes que venen de llarg

Cal recordar que han estat diverses les queixes arran de l'obertura d'aquesta discoteca. En aquest sentit, a finals de la temporada passada, el grup municipal d'ERC-Avancem a la Paeria, va preguntar al llavors alcalde a Àngel Ros sobre els problemes ocasionats per la contaminació acústica generada per la discoteca Biloba. Els republicans, coneixedors que l'esmentada instal·lació de lleure havia generat durant l'estiu molèsties als veïns per la música a altes hores de la matinada, volien saber si el local ha incomplert la normativa, i van preguntar a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat les accions que el consistori havia dut a terme per protegir la tranquil·litat dels veïns.

 

Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal, va explicar que des del partit eren sabedors de les queixes dels veïns, però no de l'abast d'aquestes, «per això, demanem al govern que ens informi del total de queixes que hi ha hagut, en quines dates i en quines hores», va avisar el regidor.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *