El PDECat mantindrà la marca Junts per Catalunya per a les eleccions municipals de l’any vinent

Imatge d'arxiu de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal.

Imatge d'arxiu de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal. | CatalunyaDiari.cat

 

El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) mantindrà la marca Junts per Catalunya (JxCat) per a les pròximes eleccions municipals. Així ho ha decidit la Convenció Municipalista de la formació liderada per Marta Pascal, que s'ha celebrat aquest divendres a Castelldefels. Ara bé, el partit deixa la porta oberta perquè cada grup local pugui adaptar el nom a la seva realitat política i social. 

 

En aquest sentit, Marta Pascal ha animat els càrrecs locals a sumar i integrar orígens i projectes diversos, per crear llistes transversals, enfocades a guanyar els pròxims comicis. «A un any a la vista us volem demanar que seguiu sumant tota aquella gent, amb carnet o sense, que ens ajudin a créixer», ha dit Pascal. La coordinadora del PDECat ha recordat que en política «sumar multiplica», i que ara és més necessari que mai ser «una força política oberta». 

Una decisió ratificada per 400 càrrecs electes

La Convenció Municipalista del PDECat continuarà aquest dissabte, 16 de juny, a Castelldefels, i és el punt de partida per preparar les eleccions municipals de l'any vinent. La formació independentista, de fet, ja va avançar durant el Consell Nacional del passat 26 de maig que la intenció era presentar-se a les eleccions amb la marca de Junts per Catalunya, una possibilitat que ara han ratificat més de 400 càrrecs electes. 

 

Carles Puigdemont amb la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal

Carles Puigdemont amb la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal | efe

 

Durant la primera jornada de la convenció, a la qual no ha assistit el president Quim Torra, el PDECat ha deixat clar que el seu objectiu és guanyar les eleccions, i per això ha insistit en la necessitat de «ser flexibles». Segons l'actual alcalde de Mollerussa i president del Consell d'Acció Municipal del PDECat, els canvis viscuts a Catalunya els darrers mesos obliguen a «saber llegir la realitat del país». 

 

En aquest sentit, també animat a preguntar-se sobre com es volen encarar aquestes eleccions, si des d'un punt de vista plebiscitari o municipalista. Solsona també ha alertat que, depèn de com s'enfoquin, es pot obrir la porta a Ciutadans «per entrar massivament als ajuntaments».