Sense Categoria

La Junta Electoral prohibeix als membres de les meses del 21-D lluir el llaç groc de suport als presos

Avatar
  • desembre 6, 2017
  • 2 min read
La Junta Electoral prohibeix als membres de les meses del 21-D lluir el llaç groc de suport als presos

El llaç groc s'ha convertit en un símbol per reclamar la llibertat dels presos polítics | CatalunyaDiari.cat

 

La Junta Electoral Central ha prohibit als membres de les meses de les eleccions al Parlament, del pròxim 21 de desembre, que portin el llaç groc de suport als consellers del Govern i dels líders de l'ANC i Òmnium que estan a la presó.

 

L'organisme justifica la decisió perquè han de «mantenir una posició de completa neutralitat». «L'article 93 de la LOREG estableix que ni en els locals electorals, ni en els seus voltants es podrà realitzar propaganda electoral de cap gènere», ha recordat la JEC en la resolució que li ha enviat al PSC, que va plantejar la qüestió davant l'organisme. La junta assegura que els membres de les meses no poden portar «emblemes de formacions polítiques o que incorporin símbols de caràcter partidista».

Mesura extensible als interventors i apoderats dels partits

«La identificació discreta dels apoderats i interventors de les formacions polítiques constitueix una excepció a l'article 93, però en aquesta excepció no cal emparar el dret al fet que les formacions polítiques dissenyin un uniforme o vestimenta específica per als seus apoderats o interventors, donat el biaix propagandístic que aquesta uniformitat col·lectiva comporta, ni portar samarretes que incorporin símbols de caràcter partidista, com en aquest procés electoral el llaç groc», ha subratllat la Junta electoral en la resolució que ha enviat als socialistes catalans.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *